Wedstrijd


01/09/2018     15:00

Katasvilla

AVC DE VLASBLOEM

1

2Verslag


Een zonnige nazomerdag begin september. We starten de competitie 2018-2019 met de aartsmoeilijke verplaatsing naar Katasvilla uit Sint Niklaas. Het verleden leert ons dat wij hier nog nooit de volle buit hebben weten te bemachtigen. Na het in laatste instantie afhaken van Timothy Buyle blijven er slechts 12 spelers over om deze match te beslechten. Op de bank start Jorn Audenaert.

Het is reeds 15u5 als scheidsrechter Carry Callebaut onder een stralend zonnetje de match in gang fluit. De beginfase gaat op en neer. In de 5e minuut wordt onze doelman Philippe Govaert al op de proef gesteld. De Fille redt knap op een poging van de Klazenaren. Ons antwoord laat zich niet lang op zich wachten en het is Tjorven Scholliers die net naast trapt. Na goed een kwartier kennen we geluk als Steven Aerts de bal op de eigen deklat devieert. De match kan nu alle kanten uit. Op de 20e minuut draait Stijn Quintelier zich knap vrij rand grote backlijn en trapt hij mooi overhoeks de bal in doel. Van een entree gesproken en we leiden met 0-1. Het antwoord van Katavilla laat niet lang op zich wachten maar het schot van de aanvaller gaat net naast. Vanaf dit moment nemen we de match resoluut in handen. Tijd voor de scheidsrechter om zijn nummertje op te voeren en hij verwijst onze coach Birger Roels naar de neutrale zone omdat hij iet te enthousiast staat te coachen.  Na een half uur trapt Steven Aerts op de lokale doelman enkele minuten later zien de talrijk opgekomen Vlasbloem supporters de 0-2  al op het scorebord wanneer Thomas Van Der Stockt alleen voor de thuisdoelman verschijnt. Hij trapt echter recht op de doelman. Enkele minuten later wordt na een slecht ingespeelde pas onze verdediging uit verband gespeeld en trapt een Sint Niklasenaar de gelijkmaker op het scorebord. Na 35 minuten staat het 1-1. We gaan direct op zoek naar een nieuwe voorsprong maar het schot van Joris Claerhout gaat naast. Met nog 5 minuten te gaan in deze boeiende eerste helft lanceert Tjorven Scholliers Stijn Quintelier. De thuisdoelman misrekent zich en Stijn kan zijn tweede van  de dag binnenleggen. In de 40e minuut staat het 1-2. We spelen de eerste periode rustig uit en na 46 minuten fluit scheidsrechter Carry Callebaut de rust.

Na de koffie krijgen we hetzelfde spelbeeld als net voor de rust. Vlasbloem is de dominante ploeg maar kansen zijn er voorlopig niet meer. Na 65 minuten komt Jorn Audenaert in de plaats van Thomas Christiaens. We noteren ook een gele kaart voor Nicolas Van Der Stockt wegens en wat dacht u, reclameren tegen de scheids. Onze brandstoftanks beginnen nu stilaan leeg te lopen en Katasvilla brengt niet minder dan 5 nieuwe krachten in het veld. We worden steeds verder achteruit gedrukt maar onder leiding van een beresterke Thomas Van Herpe houden we de boel netjes gesloten en in doel staat een andere uitblinker doelman Philippe Govaert autoritair te keepen. M et nog een kwartier te gaan neemt de druk wat af en komen we opnieuw opzetten doch tot tweemaal toe kan een degelijke Tjorven Scholliers niet afwerken. Met nog enkele minuten te gaan wordt ook onze doelman Philippe Govaert getrakteerd op een gele kaart nadat hij ging verhalen bij de scheidsrechter dat hij een bal niet had aangeraakt.

Scheidsrechter Carry Callebaut laat nog 5 minuten overspelen maar onze overwinning komt niet meer in gevaar en na goed 95 minuten is de match ten einde.

Na een meer dan degelijke wedstrijd is onze eerste driepunter van het seizoen binnen. Volgende week in de Kermisweek zijn vrij en kunnen we op vrijdagavond met een zalig gevoel onze reus op weg naar het vuurwerk begeleiden.

Pas op 15 september spelen we onze eerste thuismatch tegen FC De Cup uit Lokeren.

 

Ploegopstelling: Philippe Govaert, Maarten Waegeman, Thomas Van Herpe, Nicolas Van Der Stockt, Joris Claerhout, Steven Aerts,  Tjorven Scholliers, Thomas Christiaens (65’ Jorn Audenaert), Tjorven Scholliers, Stijn Quintelier en Thomas Van Der Stockt. Doelpunten:  20’ en 40’ Stijn Quintelier


Gele kaarten : Nicolas Van Der Stockt en Philippe Govaert


Rode Kaarten : -


Man van de match : Stijn Quintelier

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.