Wedstrijd


16/12/2017     14:30

AVC DE VLASBLOEM

KP De Donkere Wolk

3

2Verslag


Een gure winterdag half december. Vandaag vangen we de terugronde aan met een wedstrijd tegen Donkere Wolk uit Lokeren. Voor deze match selecteerde onze coach Steven Aerts 14 spelers. Op de bank starten Glenn Huyck, Thomas Christiaens en Kristoff Malfliet.

Het is pas 14u26 wanneer onder een zwaar bewolkte hemel scheidsrechter Dany De Rijck de match in gang fluit. De eerste tien minuten worden gekenmerkt door slordig spel en het is Donkere Wolk die zijn wil oplegt. Na 11 minuten een eerste kans voor de bezoekers maar het schot van de Lokerse aanvaller gaat nipt over. Enkele minuten later dient onze doelman Jelle Heirman goed plat te gaan op en grondscherend schot. Vlasbloem raakt amper over de middenlijn en ons middenveld weet van geen hout pijlen te maken. Na 18 minuten wordt door Dominique Inzé een nutteloze fout gemaakt rand van de backlijn. De bal wordt voorgebracht en een volledig ongedekte Lokerenaar kopt onhoudbaar de bal in doel. Het staat terecht 0-1 voor de bezoekers. We blijven op zoek naar onszelf maar bakken er helemaal niets van. We spelen al 42 minuten wanneer we een eerste deftige aanval in elkaar steken. Uiteindelijk belandt de bal bij Nick Saerens die echter te lang treuzelt. Een gekwetste Dominique Inzé wordt nu vervangen door Glenn Huyck. Met nog 1 minuut te spelen in de eerste helft zet Thomas Van der Stockt zich door en tot eenieders verbazing trapt hij de 1-1 op het scorebord. Tegen de gang van het spel in hangen de bordjes gelijk en na goed 45 minuten fluit scheidsrechter Dany De Rijck de rust.

Na de koffie komen bij Donkere Wolk twee nieuwelingen in de ploeg. Het spelbeeld wijzigt voorlopig niet en Donkere Wolk blijft de betere ploeg. In de 56e minuut trapt een Lokerenaar van randje backlijn de bal hard naast de paal in doel en opnieuw klimt Donkere Wolk op voorsprong 1-2. We komen nu wel meer en meer in de match en in de 64e minuut mist Glenn Huyck een unieke kans op de gelijkmaker. Alleen voor doel huppelt zijn tipper net naast. Thomas Christiaens en Kristoff Malfliet komen nu in de ploeg voor Nick Saerens en Nicolas Van der Stockt. Met nog 20 minuten te gaan ontsnappen we aan de doodsteek als Maarten Waegeman uitglijdt en drie Lokerenaars op ons doel kunnen afstevenen. Een van hen past naar een medemaat die slechts in te tikken heeft. Het is echter Thomas Christiaens die als een duivel uit een doosje komt aangegleden en ons behoedt voor een verdere achterstand. We nemen nu wel het spel volledig in handen en met nog 10 minuten te gaan plaats  Timothy Buyle een vrije trap net onder de lat. De Lokerse doelman kan echter net redden. Op de daaropvolgende hoekschop  kan Nik Waterschoot op doel koppen en de Lokerse doelman redt deze kopstoot maar de bal belandt voor de voeten van Glenn Huyck die randje backlijn hard in doel trapt. Het staat 2-2. Net na dit doelpunt glijdt Maarten Waegeman een tweede keer uit maar opnieuw kan Donkere Wolk niet scoren. Met nog 3 minuten te gaan zetten we een nieuwe aanval op. De bal wordt door de Lokerse verdediging ontzet in de voeten van Timothy Buyle. De Pros haalt van op de backijn verschroeiend uit en knalt de bal net naast de paal in doel. We leiden voor het eerst in deze wedstrijd met 3-2. Probleemloos houden we deze stand nu vast en na goed 92 minuten fluit scheidsrechter Dany De Rijck de match ten einde.

Op en diefje hebben we de 3 punten weten thuis te houden en dit na onze slechtste match van het seizoen. Onze tegenstander van vandaag Donkere Wolk verdiende hier minsten een punt.

Hiermee sluiten we 2017 af met een zege.

Volgende afspraak is pas op 6 januari 2018 als we op bezoek gaan naar FC Puivelde.

De verslaggevers wensen alle lezers en sympathisanten van A.V.C. De Vlasbloem prettige eindejaarsfeesten en een voorspoedig Nieuwjaar.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Dominique Inzé (42’ Glenn Huyck), Maarten Waegeman, Birger Roels, Nicolas Van Der Stockt (65’ Kristoff Malfliet), Nik Waterschoot, Nick Saerens (65’ Thomas Christaens),  Tjorven Scholliers, Timothy Buyle, Jorn Audenaert en Thomas Van Der Stockt  .

 Doelpunten:  44’ Thomas Van der Stockt ,  80’ Glenn Huyck en 87’ Timothy Buyle


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Timothy Buyle
 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.