Wedstrijd


14/09/2019     14:30

VK Rodeo

AVC DE VLASBLOEM

2

8Verslag


Na het kermisdebacle van vorige week hoopten we eindelijk onze eerste overwinning van het seizoen binnen te halen, en met de terugkeer van enkele sterkhouders was die hoop zeker gewettigd. Die kreeg wel al na negen minuten een flinke deuk, toen de thuisploeg bij hun eerste echte tegenaanval op voorsprong kwam. Voor de rest kwam Rodeo er nauwelijks aan te pas. Op het kwartier kon Tjorven alleen op doel af, maar hij werd vlak voor de backlijn langs achter neergehaald door een teruggekeerde verdediger. Scheidsrechter De Kinder hield het bij een gele kaart, maar dat had best ook een ander kleurtje kunnen zijn. Die rode kaart kwam er twee minuten later dan toch, toen Thomas Van Herpe zwaar onderuit geschoffeld werd. Vlasbloem sneed nu om de haverklap door de statische Wase verdediging, en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Een inworp van Tjorven werd door Thomas Van Der Stockt doorgekopt tot bij zijn broer Nicolas, die de doelman met een rake kopbal kansloos liet. Rond het halfuur moest Nik na een botsing het veld verlaten, maar toen Stijn ons even later op voorsprong bracht, dachten we dat het Wase varkentje nu wel gewassen was. En dus algehele consternatie twee minuten voor de rust, toen de thuisploeg toch weer op gelijke hoogte kwam op strafschop, na handspel. Hun geluk was van erg korte duur, want op slag van rust bracht Thomas Van Der Stockt ons met een knappe persoonlijke actie opnieuw op voorsprong.  Ruststand 2-3.
In de tweede helft stond er maar één ploeg meer op het veld. Eerst knalde Tjorven de bal nog keihard tegen de paal, maar even later bood hij Stockie de 2-4 aan. De veer was nu helemaal gebroken bij Rodeo en de onzen kwamen nu bijna om de twee minuten alleen voor doel. Uw verslaggever had niet genoeg papier bij om alle gemiste open kansen te noteren, maar een wervelende Tjorven Scholliers zorgde er met een zuivere hattrick op zeven (!) minuten voor dat de score uiteindelijk toch nog hoog opliep. Nadien knalde hij ook nog eens op de paal, maar een goed gevolgde Thomas Van Der Stockt kon in de rebound zijn eigen hattrick vol maken en de eindstand vastleggen. Ondertussen had Laurens Veldeman met een verrekking het veld verlaten, maar ook met tien tegen tien kon Rodeo geen vuist meer maken. Na 87 minuten vond scheidsrechter De Kinder het welletjes en maakte een einde aan de lijdensweg van de thuisploeg. Eindstand 2-8.
Knappe prestatie van onze jongens met verzorgd combinatievoetbal, maar met iets meer killerinstinct had het beslist een monsterscore kunnen worden. Dit vraagt uiteraard om bevestiging, te beginnen bij onze thuismatch, volgende zaterdag, tegen Everslaar uit Lokeren. Supporters op post.

Ploegopstelling : Germen Tempels, Nicolas Van Der Stockt, Nik Waterschoot (30´ Laurens Veldeman), Jens De Leenheer (57´ Thomas Christiaens), Maarten Waegeman, Kristof Malfliet, Thomas Van Herpe, Jorn Audenaert, Thomas Van Der Stockt, Tjorven Scholliers, Stijn Quintelier.


 Doelpunten:  24´ Nicolas Van Der Stockt,  34´ Stijn Quintelier, 45´ 55´ en 80´ Thomas Van Der Stockt, 70´ 74´ en 76´ Tjorven Scholliers


Gele Kaarten :  -


Rode Kaarten : -


Man van de match :   Tjorven Scholliers
 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.