Wedstrijd


25/11/2017     14:30

FC Everslaar

AVC DE VLASBLOEM

2

1Verslag


Een frisse zaterdag eind november. Na de overdonderende overwinning van verleden week trekken we met volle moed richting Lokeren om er in het gehucht Everslaar de lokale ploeg te gaan bekampen. Onze coach Steven Aerts heeft 15 spelers geselecteerd en plaatst Thomas Christiaens,  Timothy Buyle en Nicolas Van der Stockt op de bank. Niels Audenaert komt tegen de 2e helft het 15 tal vervolledigen.

Het is al ruim 14u37 als de rijkelijk te laat gekomen scheidsrechter Guy De Roeck onder een laaghangende zon de match in gang fluit. Op het kleine hobbelige veld zijn het de spelers van Everslaar die er onmiddellijk de pees opleggen. Na zes minuten resulteert dit in een uitgesponnen aanval met een voorzet van op de flank. De vrijgelaten aanvaller besluit echter over. Een eerste waarschuwing. We proberen in ons spel te komen maar worden telkens afgetroefd door onze tegenstanders. Na goed 10 minuten noteren we toch onze eerste kans maar de kopbal van Thomas Van der Stockt gaat recht in de handen van de thuisdoelman. Na een kwartier spel wordt onze flank opnieuw opengereten en op de daaropvolgende center kan een volledig vrijgelaten Everslaar speler de bal binnenkoppen. Het staat op dat moment verdiend 1-0 voor de thuisploeg. We vinden niet direct een antwoord op de aanvalsgolven van Everslaar en op een schuiver dient onze doelman Jelle Heirman goed plat te gaan en in twee tijden redt hij ons van een dubbele achterstand. Onze coach grijpt in en voert intern enkele wissels door. De match komt nu meer in evenwicht en in de 37e minuut moet de thuisdoelman een schot van Thomas Van der Stockt redden. Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft wordt Thomas Van der Stockt in de backlijn met een perfecte judoworp  in drie tijden tegen de grond gewerkt. Geen discussie en de scheidsrechter fluit penalty. Tjorven Scholliers klaart de klus en de bordjes hangen gelijk 1-1. Enkele minuten later wordt Victor Geens alleen voor de doelman gebracht. Zijn schot wordt met een beenreflex van de thuisdoelman geweerd. Enkele minuten later fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie verschijnen 2 nieuwe gezichten op het toneel. Nik Waterschoot wordt vervangen door Thomas Christiaens en Nick Saerens ruimt de baan voor Timothy Buyle.  Tot driemaal toe in enkele minuten komen we alleen voor de thuisdoelman. Eerst Tjorven Scholliers die de bal in de hoek plaatst doch de thuisdoelman redt en in de rebound knalt Victor Geens hoog over. Dan terug Tjorven Scholliers. Deze keer wil hij de bal afleggen voor de vrijstaande Victor. De thuisdoelman heeft echter zijn manoeuvre door en werpt zich in de baan van de voorzet. Tenslotte stormt Thomas Van der Stockt alleen op doel af en trapt hij recht op de doelman. Dan volgt er een kleine opstoot wanneer Thomas Van der Stockt een tegenstander van zich afduwt en hij een vuistslag dient te incasseren. De scheidsrechter laat lustig begaan. In de 70e minuut komt Niels Audenaert  broer Jorn aflossen. Onze onmondigheid voor doel kan ons duur te staan komen zeker als Everslaar de hulp van de scheidsrechter krijgt. Met nog een kwartier te gaan krijgt een speler van Everslaar een onschuldige tik op zijn been. De speler blijft in balbezit gaat door en plots stopt hij met voetballen en keert hij zich weg van de bal. Tot eenieders verbazing fluit de scheidsrechter penalty. Na menig protest wordt dit geschenk met dank aanvaard door de thuisploeg en staat het na 75 minuten 2-1 voor de thuisploeg. Onmiddellijk daarop wordt Birger Roels in de backlijn aangelopen. Deze keer ziet de scheidsrechter niets en geeft hij de protesterende Birger de gele kaart. Met nog tien minuten te spelen komt Nicolas Van der Stockt in de ploeg voor Birger Roels. We zetten nu alles op alles en Everslaar loert op de counter doch een sublieme Maarten Waegeman ruimt telkens op. Enkel minuten voor affluiten kennen we daarenboven nog pech als een schot van Thomas Van Herpe de deklat treft. Na goed 92 minuten fluit scheidsrechter Guy De Roeck de match af.

Het niet afwerken van loepzuivere kansen en een fantasie van de scheidsrechter zorgen ervoor dat we puntenloos huiswaarts keren. Door deze nederlaag zakken we terug naar de middenmoot in de rangschikking. Volgende week wacht ons de loodzware verplaatsing naar de ongenaakbare leider in de competitie, de ploeg die slechts 1 keer gelijk speelde en de rest won, VKW 70 uit Sint Niklaas. Deze ploeg is bovendien op revanche belust na de nederlaag in de bekerfinale van vorig seizoen.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Maarten Waegeman, Nick Saerens (46’ Timothy Buyle), Birger Roels( 80’ Thomas Van der Stockt), Tjorven Scholliers, Laurens Veldeman, Nik Waterschoot(46’ Thomas Christiaens), Thomas Van Herpe, Thomas Van der Stockt, Victor Geenen en Jorn Audenaert(70’ Niels Audenaert) .

Niet gespeeld: -

 Doelpunten:  40’(penalty) Tjorven Scholliers,


Gele kaarten : Birger Roels


Rode Kaarten : -


Man van de match : Maarten Waegeman

 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.