Wedstrijd


27/10/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Diamond Dice Rado

4

1Verslag


Een frisse zaterdag eind oktober. Na de klinkende overwinning van verleden week ontvangen we vandaag Rado uit Sint Niklaas. Slechts 8 spelers  van de klazenaren vonden de weg naar het Stuivenbergstadion. Voor deze wedstrijd heeft onze coach Birger Roels 15 spelers geselecteerd. Op de bank starten Victor Geenen,  Laurens Veldeman,  Nik Waterschoot en Steven Aerts.

Het is klokslag 14u31 als scheidsrechter Ronny Eeckhaout de match in gang fluit. Zoals te voorzien is het de thuisploeg die de bal opeist. Na 6 minuten een eerste opwinding met een schot van Thomas Van Herpe op de lat. Een ogenblik later krijgen we een vrije trap randje backlijn. Specialist Stijn Quintelier krult de bal via de muur in doel. Het staat 1-0. Rado vecht voor wat het waard is en op het kwartier is er een onoplettendheid in onze verdediging en de Roemeense aanvaller van Rado gaat samen met Thomas Christiaens  op doel af. Op de rand van de backlijn haken beide spelen in elkaar. De scheidsrechter vindt dat de bezoekers toch al met weinig zijn en fluit penalty en geeft aan Thomas bovenop nog een rode kaart. Nochtans zijn de richtlijnen van de voetbalbond in zo’n situatie ofwel rood en vrije trap randje backlijn ofwel geel en penalty. Gelukkig voor ons trapt de speler van Rado de bal over het doel.  Met nog steeds 2 spelers meer blijven we kansen met de vleet creëren doch het vizier van de onzen staat deze week wel heel slecht gericht en alle kansen gaan over of naast het doel. Tussendoor wordt Jorn Audenaert op een gele kaart getrakteerd na een wel lichte fout. De Roemeense aanvaller van Rado blijft op de counter voor gevaar zorgen en in de 44’ kan hij alleen doorgaan en plaatst hij de bal naast onze doelman Birger Roels in doel. Geheel onverwacht staat het 1-1. Amper afgetrapt of Joris Claerhout treft op zijn beurt het doelhout. Na goed 46 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen Victor Geenen en Laurens Veldeman Thomas Van der Stockt en Jan Van Heck aflossen.  We blijven verder de kansen missen en na goed vijf minuten in de tweede helft dient een speler van Rado het veld te verlaten met een ontwrichte schouder. Met nog slechts 7 spelers komt Rado er nu helemaal niet meer aan te pas. Onze coach brengt na 53 minuten nu Nik Waterschoot en Steven Aerts in de ploeg voor  Maarten Waegeman en Kristoff Malfliet. Tussendoor krijgen nu ook Thomas Van Herpe en Steven Aerts een geel karton onder de neus geduwd. We beginnen nu iets beter te combineren  en in de 57e minuut gaan Victor Geenen en de bezoekende doelman samen naar een doorsteekpas. De bezoekende doelman verslikt zich in de bal en Victor kan de 2-1 binnentrappen. We blijven het doel van de bezoekers verder bestoken maar deze keer redt de bezoekende doelman telkens de pogingen van de onzen. Met nog een kwartier te spelen zien we een mooie combinatie  van de thuisploeg. De bal belandt uiteindelijk bij Victor Geenen die de verlossende 3-1 binnentrapt. De Rado spelers worden nu één voor één moe en in de 85e minuut  combineren we nog eens doorheen de bezoekende verdediging en geeft Joris Claerhout  Victor Geenen  de kans om zijn hattrick vol te maken. Victor aarzelt niet en trapt de 4-1 op het scorebord. Amper afgetrapt os scheidsrechter Ronny Eeckhaout houdt het voor bekeken en fluit de match ten einde.

Dat de ene week de andere niet is is nog maar eens gebleken. We wonnen vandaag met veel moeite tegen een verzwakte tegenstander. Door deze overwinning blijven we voeling houden met de top van de klassering. Volgende week in ons eetfestijnweekend trekken we richting Lokeren om er Kings Erotica te gaan bekampen. Hopelijk keren we met de volle buit terug. 

 

Ploegopstelling: Birger Roels, Thomas Van Herpe, Kristoff Malfliet (53’Nik Waterschoot), Thomas Christiaens, Maarten Waegeman(53’ Steven Aerts),, Joris Claerhout, Stijn Quintelier, Jorn Audenaert, Thomas Van der Stockt(45’ Laurens Veldeman ), Glenn Huyck en Jan Van Heck(45’ Victor Geenen).


 Doelpunten: 6’ Stijn Quintelier en 57’;75’ en 85’ Victor Geenen


Gele kaarten : Jorn Audenaert, Thomas Van Herpe en Steven Aerts


Rode Kaarten : Thomas Christiaens


Man van de match : Victor Geenen

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.