Wedstrijd


06/10/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

WM Equano

0

1Verslag


Een zomerse zaterdag begin oktober. Vandaag ontvangen we de leider in de competitie Equano uit Sint Niklaas. Voor deze match missen we niet minder dan 3 sterkhouders en heeft onze coach Birger Roels 13 spelers kunnen selecteren. Op de bank starten Kenny Viette en Jan Van Heck.

Het is reeds 14u32 als scheidrechter Carry Callebaut onder een stralend zonnetje de match in gang fluit.

We spelen amper 3 minuten als Tjorven Scholliers trekkebenend het veld dient te verlaten en moet vervangen worden door Kenny Viette. Het eerste kwartier gaat op en neer zonder noemenswaardige kansen. Langzamerhand neemt de thuisploeg het initiatief en het is Thomas Van der Stockt die de eerst overkopt en daarna net naast het doel trapt. Rond de 20e minuut moet onze doelman Jelle Heirman de bal van onder de deklat halen na een vrije trap van de Klazenaars. Equano neemt nu het spel over en voert de druk op. Een eerste kans wordt nipt naast gekopt en enkele minuten later wordt een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. We moeten even het spel ondergaan en op het halfuur trapt een aanvaller van Equano net naast. Een minuutje later redt onze doelman Jelle Heirman een pegel van een Klazenaar en belandt de bal in de voeten van  Thomas Van Herpe. Thomas wil het al voetballend oplossen maar draait zich in de voeten van een Equano speler en verliest de bal . Van dichtbij knalt deze laatste de 0-1 op het scorebord. Wanneer de scheidsrechter nalaat om een fout voor de onzen te blazen interpelleert onze terreinafgevaardigde Gustaaf Heirweg hem beleeft. De machtsgeile scheidsrechter Carry Callebaut begint aan zijn nummertje en verwijdert onze terreinafgevaardigde uit de neutrale zone.  We komen nu wel terug opzetten en Jorn Audenaert krijgt voor reclameren de gele kaart. Met nog een minuut te gaan in de eerste helft devieert Glenn Huyck van dicht bij de bal naar doel. Er is een wereldsafe van de bezoekende doelman nodig om de 0-1 op het scorebord te houden. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het terrein. Tijdens deze rust heeft de scheidrechter de mededeling gedaan dat onze terreinafgevaardigde dient te worden ontheven uit zijn functie. Een wel bijzonder rare beslissing.  Amper afgetrapt of Nik Waterschoot loopt tegen een gele kaart aan na een lichte fout. De eerste tien minuten van de tweede periode gaat Equano op zoek naar een veiliger voorsprong maar tot tweemaal toe staat onze doelman Jelle Heirman op de juiste plaats. Van dan af staat er nog 1 ploeg op het veld namelijk de thuisploeg. In de 56e minuut komt Thomas Van Herpe na een lange inspanning alleen voor doel en omspeelt hij de bezoekende keeper. Zijn schot wordt nadien net voor de lijn weggewerkt. Jan Van Heck komt nu in de ploeg voor Victor Geenen. De scheidsrechter geeft nu ook een gele kaart voor een reclamerende Glenn Huyck. We blijven het doel van Equano belegeren en Kenny Viette wordt alleen voor doel afgezonderd. Kenny knalt echter recht op de doelman. Met nog 15  minuten te gaan volgt er een volgend showmoment van scheidsrechter Carry Callebaut. Jorn Audenaert ligt met een Klazenaar op de grond en bikkelen wat. De scheidsrechter die niets heeft gezien legt na aangeven het spel stil en geeft Jorn zijn tweede geel. Met z’n tienen blijven we op zoek gaan naar de nu wel verdiende gelijkmaker. Op vier minuten van het einde is het bijna zover een schicht van Nik Waterschoot spat echter uiteen op de deklat.

Meteen het laatste wapenfeit van een moedige thuisploeg. Met nog enkel minuten te gaan mag zich ook een Klazenaar vervroegd gaan douchen met een tweede geel en na precies 90 minuten fluit scheidsrechter Carry Callebaut de match ten einde.

We streden vandaag voor wat we waard waren ondanks een rits afwezigen. Op basis van de tweede helft verdienden we minstens een punt maar we  werden genekt door een ongelukkig tegendoelpunt. Het seizoen is echter nog heel lang en met dezelfde ingesteldheid kunnen we nog ver komen.

Volgende week spelen we uit bij onze buren in Hamme FC Vlierkouter. Supporters kom uw ploeg aanmoedigen.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Thomas Van Herpe, Nik Waterschoot, Laurens Veldeman, Kristoff Malfliet,Tjorven Scholliers(3’ Kenny Viette), Thomas Christiaens, Jorn Audenaert, Glenn Huyck, Thomas Van Der Stockt, Victor Geenen(66’ Jan Van Heck). Doelpunten: -


Gele kaarten : Nik Waterschoot, Glenn Huyck


Rode Kaarten : Jorn Audenaert (2x geel)


Man van de match : Jelle Heirman

 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.