Wedstrijd


07/10/2017     14:30

AVC DE VLASBLOEM

RS Bosdorp

11

0Verslag


Een sombere zaterdag begin oktober. Vandaag  ontvangen we de hekkensluiter uit de reeks RS Bosdorp uit Stekene. Na de pijnlijke nederlaag van verleden week met een beperkt aantal spelers verwelkomen we vandaag niet minder dan 4 nieuwelingen in de ploeg. Minder goed nieuws was er deze week te rapen nadat onze topscoorder van de voorbije seizoenen ons heeft laten weten dat hij ’s zaterdags het voetbal niet meer ziet zitten. Op de bank starten Niels Audenaert, Laurenzo Slabbaert, Thomas Van der Stockt en Dominique Inze.

Het is klokslag 14u30 als scheidsrechter Afassi Kahlil onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. Het slechts met tien aanwezige spelers RS Bosdorp neemt geen al te goede start want na 2 minuten staat het al 1-0 voor de thuisploeg na een doelpunt van Jan Van Heck. We blijven onze tegenstander op eigen helft houden maar zowel de bedrijvige Jan Van Heck als Glenn Huyck kunnen de score niet verdubbelen. Na 30 minuten éénrichtingsvoetbal zonder al te veel goede kansen is er dan toch opwinding als een bal van Jan Van Heck van de doellijn wordt gekeerd. Het is wachten tot 5 minuten voor de rust wanneer de thuisploeg een mooie aanval in elkaar steekt. De bal komt uiteindelijk bij Glenn Huyck die met enig geluk de 2-0 op het bord prikt. De belegering van het doel van Bosdorp begint nu pas. Een minuut na het doelpunt besluit nieuwkomer Nick Sarens net naast. Een minuut later is het de beurt aan de andere nieuwkomer Kenny Viette om over het doel te besluiten. In dezelfde minuut moet de bezoekende doelman zich onderscheiden op een schot van Thomas Christiaens. Net op slag van rust is de match helemaal gespeeld als Jan Van Heck zijn tweede van de dag binnen trapt. Met deze 3-0 stand fluit scheidsrechter Afassi Kahlil de rust.

Na de koffie zijn er twee vervangingen bij de thuisploeg. Nieuwkomer Lorenzo Slabbaert komt in de ploeg voor kapitein Thomas Christiaens en Niels Audenaert vervangt Glenn Huyck.

Amper afgetrapt of Kenny Viette knalt de 4-0 tegen de netten. Enkele minuten later trapt Timothy Buyle een voorzet die door een verdediger van Bosdorp in eigen doel wordt gedevieerd. Het staat 5-0. Enkele minuten later treft Kenny Viette een tweede keer raak en het staat 6-0. We spelen 61 minuten als de oprukkende Kristoff Malfliet van even buiten de backlijn zijn kans waagt en met een knap afstandschot staat het 7-0. Vier minuten later poeiert Timothy Buyle van op de rand van de backlijn de 8-0 op het scorebord. Een vrije trap van Thimothy Buyle treft nu de lat. Enkele tellen later gaat Kristoff Malfliet nogmaals zijn kans van op afstand en weer is het raak 9-0. Met nog  17 minuten te gaan komen Thomas Van der Stockt en Dominique Inze in de ploeg voor Jan Van Heck en Nick Sarens. Amper op het veld en bij zijn eerste baltoets trapt Thomas Van der Stockt de dubbele cijfers op het bord 10-0. We blijven verder aanvallen en in de 76e minuut treft Thomas Van der Stockt de lat. We spelen nu al 78 minuten wanneer onze doelman Jelle Heirman een eerste en enige schot van Bosdorp moet pareren wat hij met veel bravoure ook doet. Vlak daarop treft Thomas Van der Stockt een tweede maal de dwarsligger. In de laatste minuut van de match stevent Niels Audenaert alleen op doel af. Hij wordt echter in de backlijn gepakt door de bezoekende doelman en de scheidsrechter fluit penalty. Dominique Inze krijgt de eer om de 11-0 tegen de netten te trappen wat hij ook netjes doet. Scheidsrechter Afassi Kahlil laat enkel nog aftrappen en besluit dan om RS Bosdorp uit zijn lijden te verlossen en hij fluit de match af.

Vandaag hebben we ons weten te herpakken tegen een weliswaar zwak RS Bosdorp in een wedstrijd die er nooit een was. Volgende week spelen we terug in het Stuivenbergstadion deze keer tegen de buren uit Hamme FC Vlierkouter.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Birger Roels, Maarten Waegeman, Kristoff Malfliet, Glenn Huyck (46’ Niels Audenaert), Nick Sarens (73’ Dominique Inze), Timothy Buyle, Tjorven Scholliers, Jan Van Heck (73’ Thomas Van der Stockt) , Thomas Christiaens(46’ Laurenzo Slabbaert) en Kenny Viette .

 Doelpunten:  2’ en 45’ Jan Van Heck, 40’ Glenn Huyck, 47’ en 59’ Kenny Viette, 50’ own goal, 61’ en 72’ Kristoff Malfliet, 65’ Timothy Buyle, 74’ Thomas Van der Stockt en 90’ Dominique Inze (penalty)


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match :
Timothy Buyle

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.