Wedstrijd


02/10/2021     14:30

AVC DE VLASBLOEM

SK Vlierkouter

1

1Verslag


 Scheidsrechter : Marc De Wilde. Ruststand 0-1.Eindstand  1-1.

 

Vandaag kregen we de buren van Vlierkouter uit Hamme op bezoek, en daar hebben we traditiegetrouw altijd behoorlijk wat last mee. En dat was nu niet anders. Nochtans begonnen de onzen van bij het eerste fluitsignaal aan een belegering van het bezoekende doel, en dat bleef de hele eerste helft zo duren, met verzorgd voetbal en ook de nodige kansen. Liefst 7 (zeven !) maal mochten wij een doelrijpe kans noteren, maar niemand kreeg de bal voorbij de bezoekende doelman. Niet dat die mirakels moest verrichten, want meestal belandde de bal buiten het doelkader, of recht op de keeper. In de laatste minuut van de eerste speelhelft raakten de Hammenaars dan toch eens over de middellijn, maar werden foutief afgestopt. De vrijschop van op zo een 25 meter belandde tot ieders consternatie perfect in de winkelhaak. Ruststand dus 0-1, in plaats van een logische 4-0. Je moest het gezien hebben om het te geloven.

 

Na de rust ging De Vlasbloem verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar Vlierkouter verdedigde zich met alle mogelijke middelen. Twee van onze spelers dienden voortijdig met een kwetsuur het terrein te verlaten, maar de gele kaarten kwamen enkel boven als de onzen een fout maakten. Bovendien verzuimde de scheidsrechter om het irritante tijdrekken van de bezoekers, door geveinsde blessures en het tergend traag uittrappen van de doelman, te bestraffen. De weinige kansen die we nog konden afdwingen werden opnieuw gemist, tot Kristoff Malfliet een voorzet van Thomas Van Herpe toch nog in doel kon frommelen. Scheidsrechter De Wilde zag in het veelvuldige tijdwinnen van Vlierkouter geen reden om extra tijd toe te kennen, en floot na precies 90 minuten de wedstrijd ten einde. Maar als we ook maar een kwart van onze open doelkansen afmaken, hadden we deze wedstrijd altijd met ruime cijfers moeten winnen.

 

Volgende week trekken we naar rode lantaarn Puivelde, dat dit weekend nog een “pandoering” kreeg. Supporters op post !

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Maarten Waegeman (60’ Jurgen Pensaert),Thomas Scholliers, Nik Waterschoot, Maarten Van Damme, Thomas Christiaens, Thomas Van Herpe, Frederik Buytaert,Kristof Malfliet, Jorn Audenaert,Glenn Huyck (49’ Kyan Van Moeseke).

 

Scoreverloop   : 

 

0 - 1     (44’)

1 - 1    (75’ Kristoff Malfliet)

 

Gele Kaarten :  Nik Waterschoot, Thomas Christiaens, Kyan Van Moeseke, Thomas Van Herpe

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Thomas Van Herpe en Frederik Buytaert

.:| Copyrighted © 2022 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.