Wedstrijd


29/09/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

FC Stille Vrienden

6

0Verslag


Een schitterende zaterdag eind september. Na de deugddoende overwinning verleden week in Lokeren wacht ons vandaag de derby tegen de Stille Vrienden uit Moerzeke-Kastel. Vijftien spelers werden door coach Birger Roels geselecteerd zodat de splinternieuwe dug outs hun dienst konden bewijzen. Op de bank starten Victor Geenen, Nicolas Van der Stockt en Jorn en Niels Audenaert.

Het is pas 14u26 als scheidsrechter Walter Daneel onder een straalblauwe hemel de match in gang fluit. Pas afgetrapt of we zetten een eerste aanval op. De bal belandt bij Thomas Van der Stockt die droog binnenknalt. Na nog geen minuut staan we 1-0 voor. Afgetrapt en de bal wordt heroverd. We trekken naar voor en dwingen een hoekschop af. Stijn Quintelier schildert de bal op het hoofd van Joris  Claerhout en deze kopt onhoudbaar de 2-0 op het scorebord. Een nog flitserende start dan vorige wedstrijd toen we na 4 minuten 2-0 voor stonden is dat nu reeds na 3 minuten. De talrijke laatkomers misten dan ook deze doelpunten. We nemen nu wat gas terug en laten Stille Vrienden even in de match komen. In de 20e minuut steken de Kastellenaren een eerste keer de neus aan het venster.  Een kopbal gaat echter voorlangs. Ons centraal duo Thomas Van Herpe en Maarten Waegeman houden achteraan de boel goed gesloten en buiten enkele hoge ballen is onze doelman Philip Govaert werkloos. We spelen 33 minuten als de bezoekende doelman mag uittrappen. De bal belandt bij Tjorven Scholliers die van in de middencirkel de bal over de doelman in doel trapt. Een wonderbaarlijk doelpunt en het staat 3-0 voor de thuisploeg. Enkele minuten later krijgt Stille Vrienden de kans maar van binnen de kleine backlijn trapt een aanvaller de bal over het doel. Meteen ook de laatste kans voor de bezoekers.  Enkele minuten voor de rust noteren we nog een goede kopbal van Nik Waterschoot die mooi gered wordt door de bezoekende doelman. Na goed 45 minuten fluit scheidsrechter Walter Daneel na een aantrekkelijke eerste helft de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het veld. De eerste tien minuten van de tweede periode valt er niet veel te noteren. Na 55 minuten voert onze coach Birger Roels een dubbele vervanging door. Thomas Christaens en Laurens Veldeman verlaten het veld voor Jorn Audenaert en Nicolas Van der Stockt. We nemen de match nu volledig in handen en na 58 minuten schenkt  Tjorven Scholliers Glenn Huyck de kans op 4-0 doch hij mist. Geen nood een minuut later is het Stijn Quintelier de aflegt op Glenn en deze keer mist hij niet. Het staat 4-0. Thomas Van der Stockt wordt nu vervangen door Victor Geenen.  De Stille Vrienden worden nu met de minuut stiller. In de 65e minuut verlaat de gekwetste Nicolas Van der Stockt het veld voor Niels Audenaert. Het wordt nu een eenrichtingsmatch en de laatste 10 minuten wordt het doel van de bezoekende doelman nog flink bestookt. Eerst komt Stijn Quintelier alleen voor doel. Stijn omzeilt de doelman en trapt richting doel. De bal wordt voor de lijn nog al vallend weggewerkt door de verdediger die de bal met beide handen bij zich houdt. Het ganse stadion ziet hierin een penalty maar de scheidrechter vindt het al welletjes genoeg en laat gewoon verder spelen. Enkele minuten later krijgt Thomas Van Herpe de bal op de rand van de grote backlijn toegespeeld en trapt hij deze vanuit stand netjes in de winkelhaak. Na 82 minuten staat de forfaitscore op het bord. Nog is het leed van Stille Vrienden niet geleden. Drie minuten later pikt ook Nik Waterschoot zijn doelpuntje mee met een rake kopbal. Na 87 minuten is het 6 -0. De laatste kans van de match is er een voor Victor Geenen die over een lege goal trapt. Na goed 90 minuten verlost scheidsrechter Walter Daneel de Stille Vrienden uit hun lijden en fluit hij de match ten einde.

Na een collectief sterke prestatie van de ganse ploeg blijven we bovenaan het klassement meedoen. Opmerkelijk is wel dat alle doelpunten door 6 verschillende spelers werden gemaakt. Volgende week spelen we terug thuis tegen de ongeslagen leider Equano uit Sint Niklaas. Supporters op post!

 

Ploegopstelling: Philippe Govaert, Maarten Waegeman, Thomas Van Herpe, Nik Waterschoot, Laurens Veldeman(55’ Nicolas Van Der Stockt(65’ Niels Audenaert)), Joris Claerhout, Tjorven Scholliers, Thomas Christiaens (55’ Jorn Audenaert), Glenn Huyck, Stijn Quintelier en Thomas Van Der Stockt(59’ Victor Geenen). Doelpunten:  1’ Thomas Van Der Stockt, 3” Joris Claerhout, 33’ Tjorven Scholliers, 59’ Glenn Huyck, 82’ Thomas Van Herpe en 85’ Nik Waterschoot


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Thomas Van Herpe

 

 

 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.