Wedstrijd


23/09/2017     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Ham United

0

5Verslag


Een zonnige nazomerdag eind september. Vandaag krijgen we de kampioen van vorig seizoen  Ham United over de vloer. Het is ook de ploeg die ons tot dan toe de enige nederlaag voor 2017 in een wedstrijd met inzet heeft gelapt. Ondanks enkele afwezige sterkhouders heeft de coach Steven Aerts nog 14 spelers bereid gevonden. Op de bank starten de licht gekwetste Thomas Van Der Stockt, de zieke Ludo Burm en een fitte Laurens Veldeman.

Het is klokslag 14u30 wanneer voor een goed gevuld Stuivenbergstadion scheidsrechter Kris Speelman de match in gang fluit. We beginnen sterk en na goed 2 minuten wordt Glenn Huyck gelanceerd. Hij komt echter net te kort om gevaarlijk te zijn. Na 10 minuten op en neer wordt Thomas Van Herpe de diepte ingestuurd. Scheidsrechter Kris Speelman fluit ten onrechte buitenspel. Hij ziet zijn vergissing in en geeft scheidsrechtersbal voor  onze tegenstander. Begrijpe wie wil. We spelen nu een kwartier wanneer Nik Waterschoot in een duel zijn neus blesseert. Nik tot dan toe sterk bezig dient na verzorging te worden vervangen. In zijn plaats komt Laurens Veldeman. Ondertussen heeft Ham United een vrije trap gekregen op zowat 25 meter van ons doel. De bal gaat netjes naast de paal voor de grabbelende doelman Birger Roels in doel. Het staat 0-1. We zijn niet van slag tot in de 25e minuut wanneer Joris Claerhout aan de noodrem trekt en een nodeloze fout maakt in de backlijn. De terechte penalty wordt feilloos omgezet en Ham United dat tot dan toe nog geen enkele kans bijeenspeelde staat 0-2 voor. Even voor het half uur wordt de doorgebroken Niels Audenaert onder de voet gelopen in de backlijn. Geen penalty oordeelt scheidsrechter Kris Speelman. Op de daaropvolgende uitbraak van Ham United wordt het 0-3 nadat een speler randje buitenspel mocht doorgaan. Een protesterende Niels Audenaert loopt op een gele kaart. Vanaf dat moment lukt er niets meer voor ons en zijn we telkens de tweede op de bal. Na goed 48 minuten fluit scheidsrechter Kris Speelman de rust.

Na de koffie komt Thomas Van Der Stockt in de ploeg voor de gekwetste Niels Audenaert. In de 48e minuut komen we goed weg als een bal van Ham United op de deklat valt. Na 50 minuten mogen we een vrije trap nemen op zo’n 18 meter van het doel. Tjorven Scholliers krult de bal mooi richting winkelhaak maar de bezoekende doelman is paraat en duwt het schot in hoekschop. Meteen het laatste wapenfeit van een onkennelijk zwakke thuisploeg. Na 60 minuten dient de pas ingekomen Thomas Van Der Stockt opnieuw te worden vervangen door de licht ongestelde Ludo Burm. Ham United blijft de match beheersen. Maarten Waegeman loopt nu op een gele kaart. Diezelfde Maarten redt enkele minuten later ons van een nieuw tegendoelpunt door de bal net voor de doellijn weg te keren. Een paar minuten later staat de 0-4 dan toch nog op het scorebord wanneer een Ham United speler vrij mag inkoppen. Nog is het lijden van de thuisploeg niet voorbij en als kers op de taart duwt Thomas Christiaens de 0-5 in eigen doel. Enkele minuten later verlost scheidsrechter Kris Speelman ons uit ons lijden en fluit hij de match ten einde.

Na een complete off-day van de Vlasbloem staan we terug me beide voetjes op de grond. We werden vandaag op alle vlakken overklast door een zeer sterk voor de dag komend Ham United.

Veel tijd om te bekomen hebben we niet want volgende week wacht ons opnieuw een zware dobber met een verplaatsing naar Sint Niklaas om er Diamond Dice Rado te gaan bekampen. De kalendermaker heeft ervoor gezorgd dat wij onze eerste 5 wedstrijden tegen alle ploegen uit de top 6 van verleden seizoen moeten spelen.

 

Ploegopstelling: Birger Roels, Thomas Christaens, Maarten Waegeman, Kristoff Malfliet, Glenn Huyck, Nik Waterschoot(14’ Laurens Veldeman),  Thomas Van Herpe, Jorn Audenaert,  Joris Claerhout, Tjorven Scholliers en Niels Audenaert(46’ Thomas Van Der Stockt en 60’ Ludo Burm) .

 Doelpunten:  87’ Thomas Christiaens (own goal)


Gele kaarten : Niels Audenaert, Maarten Waegeman en x


Rode Kaarten : -


Man van de match : Kristoff Malfliet
 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.