Wedstrijd


10/11/2018     00:00

AVC DE VLASBLOEM

The Cup

4

2Verslag


Een regendag begin november. Vandaag spelen we voor een plaats bij de laatste acht in de bekercompetitie. Onze tegenstander FC De Cup komt uit Lokeren en heeft ons dit seizoen al eens in het zand doen bijten. Onze coach selecteerde voor deze wedstrijd 15 spelers. Op de bank starten Laurens Veldeman, Victor Geenen, Jan Van Heck en Nicolas Van der Stockt.

Het is 14u27 wanneer scheidsrechter Ronny De Decker onder een druilerige regen de match in gang fluit. We beginnen stevig aan de wedstrijd  en na 2 minuten wordt Stijn Quintelier mooi vrijgespeeld. Stijn stift de bal met veel gevoel over de bezoekende doelman en het staat vroeg in deze partij 1-0 voor de thuisploeg. We blijven de Cup onder druk zetten en winnen de meeste duels. In de 10 minuut gaat Nik Waterschoot iets te enthousiast in een duel en wordt hij getrakteerd op een gele kaart. Enkele minuten later zet Nik zich door maar hij besluit recht op de Lokerse doelman. We spelen al 17 minuten wanneer een eerste schot van de Lokerenaren net voorlangs gaat. In de 27e minuut wordt Joris Claerhout doorheen de bezoekende verdediging geloodst maar hij trapt overhaast naast het doel. In de 36e minuut krijgen we een vrije trap enkele meters buiten de grote backlijn. Stijn Quintelier zet zich achter de bal en krult deze over de muur heerlijk in doel. We leiden met 2-0. Onze dubbele oorsprong houdt slechts enkele minuten stand want in de 40e minuut wordt onze verdediging uit elkaar gespeeld en met wat geluk wordt onze doelman Birger Roels verslagen. Het staat 2-1. Een paar minuten later kennen we pech als uitblinker Stijn Quintelier trekkebenend het veld dient te verlaten. In zijn plaats komt Laurens Veldeman. Voor de rust gebeurd er niet veel meer en na goed 47 minuten fluit scheidsrechter Ronny De Decker de rust.

Na de pauze komt Victor Geenen in plaats van de licht geblesseerde Kristoff Malfliet. Met een herschikt elftal vatten we de tweede helft aan. In de 48e minuut noteren we een goede kopkans voor Joris Claerhout maar de bal gaat naast het bezoekende doel. De match blijft intens en in de 52e minuut komt Jan Van Heck in de ploeg voor Tjorven Scholliers. We vertoeven nu veelal op de helft van onze tegenstander maar komen slechts een halve kansjes zonder resultaat echter.  Met nog 6 minuten officiële speeltijd begint de oersterke Thomas Van der Stockt rond de middencirkel aan een magistrale solo. Hij dribbelt eerst 2 Lokerse verdedigers, schakelt een derde ook uit en plaats de bal panklaar voor Victor Geenen. Victor trapt de bal mooi overhoeks in doel en we staan 3-1 voor. De Cup laat het hoofd niet hangen en een vrije trap likt een de deklat. We counteren nu naar hartenlust en in de 89e minuut wordt een mooi tegenaanval al vallend door uitblinker Thomas Van Der Stockt binnengekopt. Volgens de scheidsrechter in buitenspelpositie en dit mooi doelpunt wordt afgekeurd. Een minuutje later krijgt Victor Geenen een mooie schietkans doch de bal gaat net naast. Het venijn zit hem in de staart want in de 91e minuut kan de Cup na onscherp verdedigen van de onzen met een grondscherend schot milderen tot 3-2. Geen nood want amper afgetrapt steken we een mooi uitgesponnen aanval in elkaar. De bal belandt uiteindelijk bij Victor Geenen die zijn tweede van de namiddag netjes tegen de touwen trapt en in de 93e minuut staat het 4-2. Scheidrechter Ronny De Decker laat nog enkele minuten verder spelen en blaast uiteindelijk na ruim 96 minuten deze aangename bekerwedstrijd ten einde.

Na een opnieuw collectief zeer sterke prestatie van ons team hebben we ons geplaatst voor de kwart finale van de beker en konden we dus onze revanche nemen op de nederlaag in de competitie.

Volgende week echter reizen we af naar Hamme om er het tot nu toe ongeslagen Ham United te gaan bekampen. Supporters kom uw ploeg aanmoedigen.

 

Ploegopstelling: Birger Roels, Kristoff Malfliet(46’ Victor Geenen), Nik Waterschoot, Maarten Waegeman, Stijn Quintelier(43’ Laurens Veldeman), Jorn Audenaert, Joris Claerhout, Thomas Van Herpe, Glenn Huyck, Tjorven Scholliers(52’ Jan Van Heck) en Thomas Van der Stockt.

 

Niet gespeeld: Nicolas Van der Stockt


 Doelpunten: 2’ en 37’ Stijn Quintelier; 84’ en 93’ Victor Geenen


Gele kaarten : Nik Waterschoot


Rode Kaarten : -


Man van de match : Thomas Van der Stockt

 

 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.