Wedstrijd


27/04/2019     14:30

AVC DE VLASBLOEM

VK Rodeo

6

0Verslag


 

Een bewolkte namiddag in het Stuivenbergstadion, waar De Vlasbloem zich opmaakt om hun derde plaats veilig te stellen en het voor Steven Aerts een emotionele laatste match ooit wordt tegen VK Rodeo uit Waasmunster. Voor de afsmuiter van het seizoen selecteerde de coach niet minder dan 13 spelers, een ongekende luxe in vergelijking met de laatste maanden. Op de bank starten Nick Sarens en Laurens Veldeman.

Het is precies 14u28 als scheidsrechter Walther Daneel de match op gang fluit, met gelegenheidskapitein Steven Aerts bij De Vlasbloem. De thuisploeg neemt meteen het initiatief en na amper 2 minuten legt Nicolas Van Der Stockt de bezoekende verdediging helemaal open met een fantastische crossbal op Jan Van Heck, die vanuit de kleine backlijn panklaar legt voor de goed gevolgde Joris Claerhout. Die maakt meteen de makkelijkste goal uit zijn carrière en we komen al snel 1-0 voor. Rodeo blijkt niet bij machte om De Vlasbloem veel in de weg te leggen op voetballend gebied, en we houden de match goed onder controle. Nadat de scheidsrechter discreet liet vallen dat hij zijn kaarten effectief meehad, trakteert hij een middenvelder van Rodeo op een gele kaart voor verwijten aan zijn adres. Die probeert de kaart uit zijn hand te trekken maar grijpt ernaast en ontsnapt op die manier aan rood. Ook Jan Van Heck loopt na een fout nu aan tegen een gele kaart. We houden Rodeo goed onder druk, maar dikwijls ontbreekt de scherpte in de laatste pas waardoor er weinig doelgevaar te noteren valt. We zijn al 30 minuten ver als Jorn Audenaert een corner goed naar de tweede paal draait, waar de inlopende Joris Claerhout de 2-0 via de doelman binnenkopt. Bij de onmondige aanvallers van Rodeo groeit de frustratie, en na een overduidelijke schwalbe trapt een van hen na op Kristoff Malfliet. Hij raakt Kristoff niet, en de scheidsrechter trakteert hem op een gele kaart. Bij een volgende aanval van de onzen steekt Jorn Audenaert Tjorven Scholliers mooi diep, hij ontwijkt een vliegende tackle van de uitgekomen keeper en legt de bal in het lege doel. Korte tijd later fluit de scheidsrechter voor de rust, de Vlasbloem leidt comfortabel met 3-0

Geen wijzigingen in het elftal bij de rust, en het eenrichtingsvoetbal houdt aan. Laurens Veldeman komt nu in de ploeg voor Kristoff Malfliet, waardoor Thomas Van Herpe met veel plezier op de laatste man gaat spelen. We spelen 55 minuten wanneer Joris Claerhout met een steekbal Tjorven Scholliers afzondert voor de bezoekende keeper, en hij legt de bal beheerst naast de doelman en we staan op 4-0. 5 minuten later speelt Jorn een bezoekende middenvelder door de benen en haalt uit vanop 25 meter. Helaas gaat zijn schot ook ongeveer 25 meter naast. Nick Sarens komt nu in de ploeg voor Thomas Van Herpe, en de bedrijvige Nick zorgt voor veel gevaar vanop zijn linkerflank. Op een van zijn vele voorzetten glijdt Jorn de forfaitscore op het bord. Even later rukt Jorn Audenaert op vanaf de rechtsback positie, speelt 2 tegenspelers door de benen en legt de bal met links in de hoek, maar de doelman redt zijn schot.  De nonchalance sluipt nu een beetje in de ploeg, en Nicolas Van der Stockt moet tot 2 maal toe de meubelen redden om de clean sheet te vrijwaren. 10 minuten voor tijd staat de hele verdediging van Rodeo te slapen op een van de vele corners, en Joris Claerhout kopt van dichtbij zijn derde doelpunt van de namiddag binnen. Evan later krijgt Steven Aerts een applausvervanging, coach Birger Roels vervolmaakt de laatste minuten. Even later fluit de scheidsrechter de match ten einde.

Vandaag stelt de Vlasbloem zijn 3e plaats veilig met een logische zege tegen een onmondig Rodeo. Ondanks een topmatch van Nicolas Van der Stockt en de eerste hattrick uit zijn leven voor Joris Claerhout, wordt Steven Aerts man van de match. Toch bedankt voor alles Steven!

 

Doelpunten: Joris Claerhout 3x, Tjorven Scholliers 2x en Jorn Audenaert 1x

Man van de match: Steven Aerts

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.