Wedstrijd


30/03/2019     14:30

FC Everslaar

AVC DE VLASBLOEM

5

0Verslag


Een zomerse lentedag eind maart. Vandaag treden we aan in de wijk Everslaar in Lokeren om er de plaatselijke ploeg FC Everslaar te bekampen. Voor de zoveelste keer de laatste weken moeten we opnieuw aantreden met een noodploeg. Juist elf spelers werden in laatste instantie bereid gevonden deze match te spelen. Onze coach Birger Roels wordt nog maar eens gedwongen om plaats te nemen op de bank.

Het is precies 14u33 als onder een stralende zon de scheidsrechter De Kinders de match in gang fluit. Op het slechte veld is het moeilijk combineren voor beide ploegen en dat laat zich merken in de beginfase. Na 12 minuten noteren we dan ook pas een eerste schot op doel en het komt van Everslaar. Onze doelman Dominique Inzé tipt de bal over de lat. De wedstrijd zit vol slordigheden en het duurt een half uur eer we een eerste schot op doel van de onzen mogen noteren. Onze gelegenheidsspits Philip Govaert mikt echter naast. Enkele minuten later komt een speler van Everslaar alleen voor onze doelman Dominique Inzé. Dominique gaat echter goed plat en redt ons van een achterstand. De volgende kans is voor Victor Geenen maar hij stuit tot 2 maal toe op de thuisdoelman. In de 40e minuut leiden we plots balverlies en kan een aanvaller van Everslaar ongehinderd alleen op doel afstevenen. Met een gekruist schot brengt hij de thuisploeg op voorsprong en staat het 1-0. We blijven verder aanmodderen en na 46 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op de wei. We komen het meest fris uit de kleedkamer en en 48 minuten brengt Niels Audenaert de bal scherp voor en onze  gelegenheidsspits  Philip Govaert kan voor zijn man komen en de 1-1 op het scorebord trappen. De bordjes hangen terug gelijk en het staat 1-1. Amper enkele minuten later haakt Glenn Huyck een tegenstander in de backlijn en de scheidsrechter kan niet anders dan penalty fluiten. Glenn wordt bovendien ook nog getrakteerd op een gele kaart erbovenop.  De speler van Everslaar trapt de bal ver buiten het kader en we komen goed weg. De slechte staat van het veld blijft beide ploegen verder parten spelen en de bal maakt steeds gekkere capriolen.  We proberen nu toch nog om Everslaar terug te dringen en eerst ziet Niels Audenaert zijn inspanning net niet beloond en trapt hij nipt over. Een minuut later krijgt Victor Geenen de kans op een voorsprong maar hij trapt zwak op de thuisdoelman.  Met nog 12 minuten te gaan is het geluk aan onze zijde als een bal op corner via de achterste paal terug in het veld komt. Met nog 10 minuten te gaan wordt de leeggespeelde Philip Govaert vervangen door onze coach Birger Roels.  We blijven op zoek gaan naar een doelpunt en met nog acht minuten te gaan mist Glenn Huyck op een haar. We spelen 88 minuten en uit het niets komt Tjorven Scholliers plots opduiken en trapt hij via de thuisdoelman de 1-2 op het scorebord. Een minuutje later wordt Tjorven ten onrechte afgefloten voor buitenspel en de protesterende Thomas Van Herpe wordt op een gele kaart getrakteerd. We houden nu nog stand en na 94 minuten fluit scheidsrechter De Kinders de match ten einde.

Zonder veel glorie hebben we de 3 punter mee naar Grembergen gebracht en staan we door de resultaten van de ons omringende ploegen nog steviger op de 3e plaats in de rangschikking. Opvallend is wel dat we ons naar het einde van de competitie aan het slepen zijn en wij week na week op zoek moeten gaan naar elf spelers om een wedstrijd te spelen.

Volgende week moeten we naar Puivelde om het op te nemen tegen de plaatselijke Koninklijke. Supporters en vooral spelers op post.

Ploegopstelling : Dominique Inzé, Kristoff  Malfliet, Tjorven Scholliers, Thomas Christiaens, Jorn Audenaert, Niels Audenaert, Victor Geenen, Philip Govaert(80’ Birger Roels), Thomas Van der Stockt, Thomas Van Herpe en Glenn Huyck.


 Doelpunten:  48’ Philip Govaert en 88’  Tjorven Scholliers


Gele Kaarten :  Glenn Huyck en Thomas Van Herpe


Rode Kaarten :


Man van de match : Thomas Van Herpe

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.