Wedstrijd


23/03/2019     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Ham United

1

3Verslag


Een bewolkte zaterdag eind maart. Vandaag nemen we het op tegen titelkandidaat nummer 1 Ham United. Bij een overwinning van de Hammenaren ligt de weg open voor een tweede titel in 3 jaar tijd. Voor deze match zijn slechts 12 spelers komen opdagen zodat onze coach Birger Roels samen met Kenny Viette plaats nemen op de bank. Onze tegenstander is met liefst 18 spelers afgezakt naar het Stuivenbergstadion.

Het is klokslag 14u33 als scheidsrechter Danny Vermeulen onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. De wedstrijd begint zeer intens en aan een hoog tempo. De zeer talrijk opgekomen toeschouwers zien na 5 minuten een splijtende pas van Thomas Van Herpe die Victor Geenen afzondert voor doel. Victor tikt de bal naast de doelman die met een voetreflex zijn netten schoon weet te houden. Het gaat nu op en neer doch zonder veel doelgevaar langs beide kanten. We spelen 25 minuten als een Hammenaar de bal scherp voortrekt en zijn ploegmaat recht op onze gelegenheidsdoelman Dominique Inzé kopt. Dominique duwt de bal ongelukkig in doel en het staat 0-1. We zijn even van slag en een minuutje later krijgen de United boys alle ruimte doch ze verzuimen het af te maken. We nemen nu terug de bovenhand en half uur komt Victor Geenen terug alleen voor doel. Een teruggekeerde verdediger kan de bal echter nog in corner verwerken. Op deze hoekschop kopt Joris Claerhout via de doelman de verdiende gelijkmaker in doel . Na 30 minuten is het 1-1. De wedstrijd kan u alle kanten uit en in de 37e minuut krijgt een iets te enthousiaste Thomas Van Herpe geel voor een te late tackel. In de laatste minuten van de eerste helft drukt Ham United nog even door doch zonder doelgevaar. Na goed 47 minuten fluit scheidsrechter Danny Vermeulen na een aantrekkelijke eerste helft de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen in de arena. Het eerste gevaar komt van de Hammenaren maar de kopbal van de aanvaller mist de juiste richting. In de 55e minuut komt Kenny Viette in de plaats van Nik Waterschoot. We spelen 62 minuten als een bal over onze verdediging wordt gedropt en een vrijstaande Hamse aanvaller de bal in doel kan koppen. Het staat 1-2 voor de bezoekers. We zijn deze keer niet van slag en nemen de match nu stevig in handen. We missen echter precieze en enkele kansen worden verknoeid. Met nog een kwartier te gaan begaat een Hammenaar duidelijk handspel in de backlijn doch de scheidsrechter oordeelt dit als onvrijwillig. Het wil maar niet lukken voor de onzen. In de 78e minuut dient Nicolas Van der Stockt gekwetst het terrein te verlaten en komt onze coach Birger Roels in zijn plaats. We blijven  met mooi en verzorgt voetbal kansen creëren maar de afwerking staat niet op punt en als er dan toch een schot tussen de palen valt te noteren is er de sterke doelman van Ham United. Met nog 3 minuten op de klok gaat Ham United nog  eens in de aanval en en uit buitenspel kan een Hammenaar de overdreven 1-3 cijfers op het scorebord brengen. We blijven er in geloven maar het wil maar niet lukken en na goed 94 minuten fluit scheidsrechter Danny Vermeulen deze boeiende match ten einde.

Vandaag hebben we ondanks een stevige partij van de onzen nog eens een lesje in efficiëntie gekregen . Ham United scoorde uit een vijf tal kansen 3 maal terwijl wij met dubbel aantal kansen tevreden moeten zijn met slechts 1 doelpunt. Door deze overwinning ligt voor Ham United de weg open voor de oppergaai. Wij blijven ondanks deze nederlaag op de 3e plaats dankzij het puntenverlies van de ploegen in onze buurt.

Volgende week reizen we af naar Everslaar om de plaatselijke ploeg  te bekampen.

Supporters op post!!!

Ploegopstelling : Dominique Inzé, Nicolas Van der Stockt(78’ Birger Roels),  Steven Aerts, Nik Waterschoot (55’ Kenny Viette), Tjorven Scholliers, Jorn Audenaert, Thomas Christiaens, Thomas Van der Stockt, Thomas Van Herpe,  Joris Claerhout en Victor Geenen.


 Doelpunten:  30’ Joris Claerhout


Gele Kaarten :  Thomas Van Herpe


Rode Kaarten :


Man van de match : Thomas Van Herpe
 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.