Wedstrijd


02/03/2019     15:00

Diamond Dice Rado

AVC DE VLASBLOEM

4

3Verslag


Een sombere zaterdagnamiddag begin maart. Heel wat afwezigen om het op te nemen tegen FC Rado uit Sint Niklaas. Op de bank nemen de licht gekwetsten Thomas Christiaens en Jan Van Heck plaats.

Het is precies 15u2 als de door ons gewraakte scheidsrechter Carry Callebaut de match in gang fluit. Beide ploegen nemen een aarzelende start en het is meteen de scheidsrechter die weer voor de show moet zorgen door het lustig zwaaien met gele kaarten in een sportief verlopende match. Na 13 minuten wordt Nik Waterschoot bij zijn eerste foutieve ingreep meteen geconfronteerd met het machogedrag van de heer Callebaut en krijgt hij de gele kaart. Na een klein kwartier steken we voor de eerste keer de neus aan het venster maar de kans van Jorn Audenaert gaat net naast. Een minuut later is het echter wel raak als Joris Claerhout een afgeweken bal in een tijd op de sloef neemt en kurkdroog van op de rand van de backlijn binnen trapt. We leiden na 16 minuten met 0-1. Lang duurt onze vreugde niet want amper twee minuten later krijgt Rado een vrije trap. Deze belandt in de voeten van een aanvaller die onze doelman Jelle Heirman geen schijn van een kans geeft. Na 18 minuten staat het 1-1. De thuisploeg voor 1 keer voltallig drukt nu door en rond de 20e minuut kennen we geluk wanneer een bal via de paal in de handen van onze doelman Jelle Heirman terecht komt. Een paar minuten later dient Jelle met een voetveeg onze kansen gaaf te houden. Na goed 35 minuten nemen we het spel terug over. Een duidelijk handspel van een Rado verdediger wordt niet gezien door de scheidsrechter en in de 36e minuut trapt Glenn Huyck net over het doel. Een paar minuten later trapt Joris Claerhout net naast. Met nog 5 minuten te gaan in de eerste periode leiden we balverlies bij het opzetten van een aanval en de tegenstoot is dodelijk want een Rado aanvaller trapt de 2-1 op het scorebord. Onmiddellijk daarop kopt Thomas Van der Stock de bal over een verslagen thuisdoelman. Iedereen veert al recht doch op de doellijn kan een verdediger van Rado de bal nog keren. Op slag van rust krijgt Rado nog een vrije trap randje backlijn. De bal wijkt op de muur af en dwarrelt in doel. Het harde verdict is een 3-1 stand voor de thuisploeg. Afgetrapt of scheidsrechter Carry Callebaut fluit de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het terrein. We komen gedreven uit de kleedkamers en trekken het tempo de hoogte in. Na 48 minuten krijgt Thomas Van Herpe de bal toegespeeld randje backlijn. Hij krult deze heerlijk naar de verste paal in doel. We komen terug in de match en na 48 minuten staat het 3-2. We blijven onze tegenstander overklassen en in de 55e minuut steken we opnieuw een mooie aanval in elkaar en het is Jorn Audenaert die van op de backlijn met een grondscherend schot de verdiende 3-3 op het scorebord trapt. Ondertussen zwaait scheidsrechter Callebout lustig verder met gele kaarten. Voor de toeschouwer is het moeilijk te zien wie de slachtoffers zijn. Achteraf gezien blijkbaar allemaal Rado spelers. We blijven op zoek gaan naar de winninggoal en in de 60e minuut dient de thuisdoelman al zijn kunnen te tonen op een kopbal van Thomas Van der Stockt. We beheersen de match tot plots in de 64e minuut een aanvaller van Rado achter een verre bal rent. Onze doelman Jelle Heirman komt onbesuisd uit en raakt de aanvaller van Rado. Scheidsrechter Carry Callebaut aarzelt niet en fluit penalty. Deze wordt beheerst binnengetrapt en tegen de gang van het spel in staat het 4-3 voor de thuisploeg. Dit doelpunt snijdt ons even de adem af en we dienen een tiental minuten  op zoek te gaan naar het juiste ritme. Met nog tien minuten te spelen begaat Laurens Veldeman een foutieve tackel zoals er enkele tientallen al geweest zijn deze match. De heer Callebaut ziet tot eenieders verbazin hierin een heel zware overtreding en geeft Laurens de rode kaart. Met z’n tienen blijven we op zoek gaan naar gerechtigheid doch het mag niet meer baten en na goed 90 minuten fluit scheidsrechter Carry Callebaut de match ten einde.

Terwijl de scheidsrechter als een dief in de nacht verdwijnt verbijten wij in de kantine onze nederlaag.

Dame fortuna was vandaag niet op afspraak en we verdienden minstens een gelijk spel.

Volgende week ligt de competitie stil en binnen veertien dagen nemen we het thuis  met verse moed op tegen Kings Erotica uit Lokeren.

Supporters op post!!!

 

Ploegopstelling : Jelle Heirman, Nicolas Van der Stockt, Nik Waterschoot, Steven Aerts, Jorn Audenaert, Laurens Veldeman , Victor Geenen, Thomas Van der Stockt, Thomas Van Herpe,  Joris Claerhout en Glenn Huyck.

 

N.G. : Jan Van Heck en Thomas Christiaens


 Doelpunten:  16’  Joris Claerhout; 48’ Thomas Van Herpe en 55’ Jorn Audenaert


Gele Kaarten :  Nik Waterschoot en Jelle Heirman


Rode Kaarten : Laurens Veldeman


Man van de match : Thomas Van Herpe
 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.