Wedstrijd


13/01/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Katasvilla

1

2Verslag


Een sombere zaterdag half januari. Vandaag spelen we voor een plaats bij de laatste acht in de beker. Onze tegenstander is het steeds moeilijk te bekampen Katasvilla uit Sint Niklaas. Voor deze alles of niets match werden 14 spelers geselecteerd. Ook onze coach Steven Aerts neemt plaats op de bank samen met Nick Saerens, Thomas Christiaens en  Glenn Huyck.

Het is klokslag 14u27 als onder een zwaar bewolkte hemel scheidsrechter Dany Vermeulen de match in gang fluit. We nemen direct het heft in handen en na 2 minuten kan Thomas Van der Stockt vrij koppen. De bal belandt echter n de handen van de bezoekende doelman. Na 11 minuten een mooie aanval van de onzen afgerond met een schot van Timothy Buyle en gevolgd door een redding van de bezoekende doelman. We blijven Katasvilla onder druk zetten en enkele minuten later trapt Birger Roels voorlangs. Na dit sterk openingskwartier is het de beurt aan Katavilla om de neus aan het venster te steken.  In de 24e minuut besluit een volledig vrijstaande Sint Niklazenaar echter naast het doel. De match wordt nu evenwichtiger maar kansen blijven voorlopig uit. Na goed 45 minuten fluit scheidsrechter Dany Vermeulen de rust.

Na de koffie komen Thomas Christiaens en Glenn Huyck in de ploeg voor Lorenzo Slabbaert en Kristoff Malfliet.  Katasvilla is het meest fris uit de kleedkamers gekomen en trekt nu volop ten aanval. In de 55e minuut moet onze doelman Jelle Heirman zich reppen op een schot van een speler van Katasvilla. Amper 2 minuten later duwt Jelle de bal op de paal en komen we goed weg. We proberen het evenwicht nu terug te herstellen zonder gevaar echter. In de 65e minuut komt Nick Saerens in de ploeg voor Kenny Viette. Beide ploegen zijn nu aan elkaar gewaagd. In de 70e minuut krijgt onze doelman Jelle Heirman een terugspeelbal. Hij verslikt zich in zijn controle en een Katasviller snoept hem de bal af en duwt de 0-1 op het scorebord. Een weggever. We geven echter de moed niet op. Enkele minuten na dit ongelukje krijgt uitblinker Thomas Van der Stockt de bal randje backlijn. Hij draait zich knap vrij van zijn tegenstander en trapt onhoudbaar de bal naast de paal in doel. Na 72 minuten hangen de bordjes weer gelijk en staat het 1-1. We blijven doorgaan en een mooi schot van Jorn Audenaert zoeft maar rakelings over het bezoekende doel. Onze beste kans op voorsprong volgt enkele minuten later als de bezoekende doelman een center in de voeten van Birger Roels slaat. Birger mikt echter op de paal in plaats van in doel. In de 82e minuut komt Steven Aerts nu in de ploeg voor Jorn Audenaert. Onze brandstof tank is echter leeg aan het lopen en Katasvila vindt zijn derde adem. We worden nu volledig overlopen en eerst maakt onze doelman  Jelle Heirman zijn foutje van eerder nog goed met een knappe redding. Een minuut later geeft Tjorven Scholliers de bal in de verkeerde voeten en we worden simpel uitgespeeld en het staat 1-2 voor de bezoekers.

Met de moed der wanhoop proberen we nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar onze conditie laat het niet meer toe. Na goed 92 minuten fluit scheidsrechter Dany Vermeulen de match ten einde.

Nadat we verleden week alle hoop op een goed klassement zagen verloren gaan zien we deze week onze bekerdroom aan diggelen slaan. Een gebrek aan conditie was duidelijk in deze 2 wedstrijden te merken.

Het seizoen is echter nog ver van gedaan en volgende week kunnen we al revanche nemen tegen de tegenstander die ons vandaag  uit de beker knikkerde en spelen terug thuis tegen Katasvilla.  

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Lorenzo Slabbaert(46’ Glenn Huyck), Maarten Waegeman, Birger Roels,  Tjorven Scholliers, Kristoff Malfliet(46’ Thomas Christiaens), Jorn Audenaert (82’ Steven Aerts), Kenny Viette (65’ Nick Saerens),  Timothy Buyle, Thomas Van Herpe en Thomas Van der Stockt. Doelpunten:  Thomas Van der Stockt


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Thomas Van der Stockt

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.