Wedstrijd


02/02/2019     14:30

FC Stille Vrienden

AVC DE VLASBLOEM

0

11Verslag


Een regendag begin februari. Na de deugddoende bekeroverwinning verleden week gaan we vandaag op zoek naar onze eerste driepunter in 2019. In het stille Castel ontmoeten va de Stille Vrienden. Voor deze match daagden 14 spelers op. Op de bank starten Maarten Waegeman, Joris Claerhout en Steven Aerts.

Het is pas 14u25 als scheidsrechter Ronny De Decker in een kille regen de match in gang fluit. Van bij het eerste fluitsignaal nemen we onze tegenstander bij de keel. Amper een goede minuut gespeeld of Tjorven Scholliers mag ver inwerpen en de bal belandt bij Thomas Van Herpe die simpel binnen kopt. Het staat 0-1. Enkele minuten later een nieuwe collectieve aanval van de Vlasbloem en het is opnieuw Thomas Van Herpe die afwerkt. Na 4 minuten is het 0-2. We blijven op de helft van onze tegenstander en na 10 minuten draait Tjorven Scholliers zich vrij en trapt hij laag de 0-3 op het scorebord. We nemen nu wat gas terug maar blijven verder aanvallen. In de 23e minuut komt Thomas Van der Stockt alleen op doel af doch de thuisdoelman redt zijn poging. Enkele minuten later mag Thomas het opnieuw proberen doch deze keer wordt hij geveld in de backlijn en kan scheidsrechter Ronny De Decker niet anders dan penalty fluiten. Tjorven Scholliers klaart de klus en we staan na 28 minuten 0-4 voor. Het blijft een eenrichtingsmatch en in de 35e minuut brengt Thomas Van der Stockt de 0-5 op het scorebord. Na 45 minuten fluit de scheidsrechter dan ook de rust.

Na de koffie komen Joris Claerhout, Maarten Waegeman en Steven Aerts in de ploeg voor Stijn Quintelier, Thomas Van Herpe en Nicolas Van der Stockt. Het spelbeeld blijft hetzelfde als in de eerste helft. Na 51 minuten pikt Victor Geenen zijn wekelijks doelpuntje mee en we leiden met 0-6. We spelen al een half uur wanneer Stille Vrienden dan toch eens over de middenlijn raken en onze doelman Philip Govaert zijn enige redding van de namiddag doet. We schrikken even op en draaien de gas terug wat verder open. In de 62e minuut maakt Maarten Waegeman nog eens de oversteek en werkt hij koelbloedig af. Het staat 0-7. Een minuut later trekt nu ook Nik Waterschoot ten aanval en prikt hij de 0-8 tegen de netten. Met nog 20 minuten te gaan zet Joris Claerhout zich door en al glijdend kan hij de bal in de loop van Thomas Van der Stockt brengen die zijn tweede van de namiddag tegen de netten prikt. Het staat na 70 minuten 0-9. Enkele minuten later komt Maarten Waegeman ongelukkig neer en dient hij gekwetst het veld te verlaten. Zelf tegen 10 tegenstanders is Stille Vrienden te zwak om een vuist te maken en in de 82e minuut brengt Tjorven Scholliers zijn hattrick op het scoebord en wordt het 0-10. Nog zijn de Stille Vrienden uit hun lijden verlost en het is Steven Aerts die in de 88e minuut de monsterscore van 0-11 laat optekenen. Na precies 90 minuten fluit scheidsrechter Ronny De Decker de match ten einde.

Vandaag was het klasseverschil veel te groot om van een echte strijd te kunnen spreken. Op een drafje zorgden we ervoor dat er een monsterscore verscheen. Deze eerste driepunter van 2019 is dan ook een feit.

Volgende week zal het waarschijnlijk andere koek worden als we op bezoek gaan bij Equano uit Sint Niklaas de ploeg die ons thuis in het zand deed bijten.

Supporters op post!!!!

 

Ploegopstelling : Philip Govaert, Thomas Christiaens, Kristoff Malfliet, Nicolas Van der Stockt(46’ Steven Aerts), Nik Waterschoot, Jorn Audenaert,  Victor Geenen, Stijn Quintelier(46’ Maarten Waegeman),  Thomas Van Herpe (46’ Joris Claerhout ),Thomas Van der Stockt en Tjorven Scholliers.


 Doelpunten:  1’ en 4’ Thomas Van Herpe; 10’,28’(pen) en 82’ Tjorven Scholliers; 35’ en 70’ Thomas Van der Stockt; 51’ Victor Geenen; 62’ Maarten Waegeman; 63’ Nik Waterschoot en 88e Steven Aerts


Gele Kaarten :  -


Rode Kaarten : -


Man van de match :   Tjorven Scholliers
 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.