Wedstrijd


17/03/2018     14:30

WM Equano

AVC DE VLASBLOEM

3

4Verslag


Een ijsdag half maart. Vandaag gaan we strijden tegen WM Equano uit Sint Niklaas met als inzet de voorlopig 4e plaats in de rangschikking. Onze coach Birger Roels heeft slechts 12 min of meer fitte spelers kunnen selecteren. Op de bank start Kenny Viette.

Het is precies 14u29 als de scheidsrechter onder een zure noordoostenwind de match in gang fluit.

Pas afgetrapt of we leiden balverlies gevolgd door een fout. De vrije trap voor Equano wordt in het pak gedropt en onze verdediging staat als aan de grond genageld. Een aanvaller van Equano trapt de bal in doel. Na goed 1 minuut staat het al 1-0 voor de thuisploeg. Nog geen 2 minuten later een nieuwe doorsteekpas over onze verdediging en alweer bewegen onze verdedigers amper. De doorgebroken Sint Niklaasenaar trapt dan ook de bal beheerst naast onze hulpeloze doelman Jelle Heirman en na 4 minuten is de voorsprong al verdubbeld naar 2-0. Het duurt ongeveer een half uur eer onze spelers ontdooit zijn en we min of meer in de match komen. In de 35e minuut is er een miraculeuze redding van de thuisdoelman nodig op een mooi schot van Thomas Van der Stockt. Enkele minuten later kennen we pech als Kristoff Malfliet de lat raakt. We worden nu heer en meester in de 42e minuut volgt er een mooie aanval afgerond door een fraaie kopbal van Thomas Van Herpe. Het feestje gaat echter niet door daar de scheidsrechter meent dat Thomas buiten spel stond, wat fel wordt aangevochten door de onzen. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust en vlucht iedereen op zoek naar warmere oorden.

Na de koffie komt Kenny Viette in de ploeg voor Tjorven Scholliers. De koffie moet ons deugd gedaan hebben want we trekken onmiddellijk in de aanval. De bal belandt bij Thomas Van der Stockt die fraai de aansluitingstreffer binnentrapt. Na 47 minuten staat het 2-1. We blijven op zoek gaan naar een doelpunt en in de 51e minuut zet Niels Audenaert zich fraai door. Zijn opwipper gaat echter over het doel. Op het uur is er alweer een prachtige redding te noteren van de thuisdoelman op een poging van Glenn Huyck.  Een 2 tal minuten later ranselt deze doelman een nieuwe poging uit zijn doel. De aanvalsgolven blijven duren en in de 65e minuut wordt Kenny Viette vrijgespeeld en knalt hij de verdiende gelijkmaker in doel. Het staat na een lange achtervolging 2-2. Onze coach die iets te heftig zijn ploeg aan het coachen is wordt na een opmerking naar de scheidsrechter naar de kant gestuurd. We nemen nu wat gas terug en in de 70e minuut dient onze doelman Jelle Heirman de bal van onder de lat te halen. Equano komt nu wat meer opzetten en met nog een kwartier te gaan klimmen ze terug op voorsprong nadat een aanvaller vrij aan de 2e paal mocht binnenkoppen. Na 75 minuten is het nu 3-2 voor de thuisploeg. Het sein voor de onzen om opnieuw een tandje bij te steken. In de 81e minuut kennen we opnieuw pech als Joris Claerhout keihard op de deklat komt. Als iedereen zich begint te verzoenen met de nederlaag trekt de Vlasbloem nog een slotoffensief op gang. In de 87e minuut belandt de bal bij Thomas Van Herpe die koel de 3-3 binnentrapt. Amper een minuut later een nieuwe aanval en een schot van Thomas Van der Stockt verdwijnt in doel. Voor het eerst in deze match klimmen we op voorsprong 3-4. Zonder nog iets weg te geven spelen we de match nu uit en na 91 minuten fluit de scheidsrechter de wedstrijd te einde.

Na een desastreus begin gevolgd door een lange achtervolging hebben we in de 2e helft de thuisploeg dan toch nog over de knie gekregen. Met veel inzet werd een achterstand in de slotfase omgezet in een voorsprong en blijft onze 4e plaats voorlopig behouden.  Meer zelfs door de afgelasting van een wedstrijd klimmen we zelfs naar de 3e stek in de rangschikking.

Volgende week spelen we thuis tegen FC  Everslaer die ons in de heenronde verrasten met een nederlaag. Tijd voor revanche dus.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Kristoff Malfliet , Niels Audenaert, Jorn Audenaert, Nicolas Van Der Stockt, Glenn Huyck, Joris Claerhout,  Tjorven Scholliers(46’ Kenny Viette), Thomas Van Herpe, Timothy Buyle en Thomas Van Der Stockt .


 Doelpunten:  47’ Thomas Van der Stockt,  65’ Kenny Viette, 87’ Thomas Van Herpe en 88’ Thomas Van der Stockt


Gele kaarten : Glenn Huyck en Jelle Heirman


Rode Kaarten : -


Man van de match : Thomas Van der Stockt
 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.