Wedstrijd


10/03/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

FC Stille Vrienden

5

3Verslag


Een zachte winterdag half maart. Vandaag spelen we de derby tegen Stille Vrienden uit Moerzeke Castel. Na de onverwachte coachwissel deze week is het coach Birger Roels die zijn eerste selectie maakt. Op de bank starten de uit blessure teruggekeerde Joris Claerhout, Nicolas Van der Stockt, Nick Saerens en Thomas Christiaens.

Het is klokslag 14u28 als scheidsrechter Dany Vermeulen onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. Pas afgetrapt of de thuisploeg steekt een mooie aanval in elkaar. De bal belandt bij Niels Audenaert die perfect centert op het hoofd van Nik Waterschoot en het staat na 1 minuut al 1-0. We blijven lustig verder combineren en in de 4e minuut schiet Kristoff Malfiet voorlangs. Na 10 minuten steekt ook Stille Vrienden de neus aan het venster en een schot wordt van de lijn gered. We spelen 14 minuten en Thomas        Van der Stockt gaat door en trapt hard op doel. In de rebound kan Timothy Buyle de 2-0 op het scorebord trappen. Het blijft aanvallen regenen van de onzen en amper 1 minuut na het doelpunt trapt Thomas Van der Stockt nipt naast. Na goed 24 minuten lijkt de match gespeeld als Glenn Huyck mooi wordt vrijgespeeld en hij beheerst de 3-0 binnentrapt. Er komt geen verandering in het spelbeeld en in de 35e minuut treft Timothy Buyle de lat. Met nog enkele minuten te gaan in de eerste periode trapt Nik Waterschoot keihard op de paal. Bij de daaropvolgende tegenaanval gaan Maarten Waegeman en een aanvaller van Stille Vrienden samen naar de bal. Ze haken in elkaar en de scheidsrechter fluit fout en geeft tot ieders verbazing de rode kaart aan Maarten daar hij de laatste man was. Na enig protest wordt de match verder gezet en fluit scheidsrechter Dany Vermeulen de rust.

In de tweede helft komen dezelfde elftallen (wij met zijn tienen) in actie. Stille Vrienden gaat er plots weer in geloven en in de 46e minuut moet Nik Waterschoot een schot van de lijn wegvegen. Na goed 50 minuten worden we uitgespeeld en staat het 3-1. Stille Vrienden gaan nu door op hun elan en in de 53e minuut is er een goede redding nodig van onze doelman Jelle Heirman. De rebound wordt naast getrapt. In de 55e minuut komt Nick Saerens in de plaats van Niels Audenaert. We steken de neus nu ook eens aan het venster en een schot van Timothy Buyle gaat nipt naast. Na 65 minuten maakt Joris Claerhout zijn wederoptreden na een afwezigheid van liefst 5 maanden. Hij komt in de plaats van Glenn Huyck. Na 66 minuten krijgt Tjorven Scholliers een open kans maar hij trapt zwak naast het doel. Enkele minuten later gaat Timothy Buyle sterk door en legt hij de bal af voor Nick Saerens die de 4-1 echter laat liggen. Op de tegenaanval wordt een Stille Vriend lichtjes aangetikt in de backlijn. Hij blijft recht en loopt verder achter de bal en gaat dan liggen. Tot grote verbazing fluit de scheidrechter penalty. De omstreden strafschop wordt feilloos omgezet en na 78 minuten staat het 3-2. Pas afgetrapt of Thomas Van der Stockt wordt bij de trui gegrepen als hij alleen op doel afgaat. Iedereen verwacht de rode kaart voor de speler van Stille Vrienden maar scheidsrechter Dany Vermeulen is niet consequent en trekt deze keer slechts geel. Na hevig protest gaat de partij verder en in de 85e minuut valt een bal plots achter onze doelman Jelle Heirman in doel en staat het 3-3. Nicolas Van der Stockt komt nu in de ploeg voor Steven Aerts. Met nog 2 minuten te gaan maakt een speler van Stille Vrienden een duidelijk handspel in de backlijn. De scheidsrechter kan niet anders dan penalty fluiten en doet dit ook. Tjorven Scholliers zet zich achter de bal en trapt de 4-3 in doel. In de 90e minuut centert Timothy Buyle een vrije trap op het hoofd van Thomas Van der Stockt die overhoeks binnenkopt. Het staat 5-3. In blessuretijd komt Thomas Christiaens nog in de ploeg voor Thomas Van der Stockt. Na goed 94 minuten houdt scheidsrechter Dany Vermeulen het voor bekeken en fluit hij het einde van een bewogen wedstrijd.

Na deze driepunter rukken we verder op in het klassement en staan u op de 4e plaats. Top 3 is dus nog mogelijk. Volgende week echter wacht ons een moeilijke verplaatsing naar WM Equano met als inzet de 4e plaats in het klassement

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Kristof Malfliet , Niels Audenaert(55’ Nick Saerens), Nik Waterschoot, Maarten Waegeman, Steven Aerts(85’ Nicolas Van Der Stockt), Glenn Huyck(65’ Joris Claerhout),  Tjorven Scholliers, Thomas Van Herpe, Timothy Buyle en Thomas Van Der Stockt(91’ Thomas Christaens) .


 Doelpunten:  1’ Nik Waterschoot ,  14’ Timothy Buyle, 24’ Glenn Huyck, 88’ Tjorven Scholliers (pen) en 90’ Thomas Van der Stockt


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : Maarten Waegeman


Man van de match : Nik Waterschoot
 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.