Wedstrijd


10/02/2018     14:30

SK Vlierkouter

AVC DE VLASBLOEM

1

2Verslag


Vlasbloem had nog een eitje te pellen met de buren van Vlierkouter uit Hamme, na de onverdiende thuisnederlaag in de heenronde.Toch duurde het tot de twintigste minuut vooraleer de onzen een valabele kans konden bijeen voetballen. Glenn plaatste de bal echter naast de verkeerde kant van de paal. De aanvallen van Vlierkouter werden door onze verdediging soms nogal paniekerig weggewerkt, maar echt doelgevaar wisten de Hammenaars niet te creëren. Op het halfuur kon Timothy Buyle een Hamse aanval onderscheppen, en snelde met zevenmijlslaarzen vanop eigen helft op doel af. Een Hamse speler kon hem nog in extremis de lucht in torpederen. waarbij de bal tot bij Victor Geenen caprioleerde. Terwijl Victor helemaal alleen op doel afstevende, floot scheidsrechter Tunde Oduwale plots toch nog voor fout op de Pros. Iedereen verwachtte de rode kaart voor de speler van Vlierkouter, maar er volgde zelfs geen gele kaart. Onbegrijpelijk ! Vlak voor de rust kreeg Victor een unieke kans om de score te openen, maar van net buiten de kleine backlijn besloot hij toch nog over. Ruststand 0-0.
Na de rust waren de eerste kansen weer voor de onzen, maar een voorzet van Tjorven werd door Thomas Van Herpe nipt naast getrapt. Vlierkouter kon nauwelijks een vuist maken, maar kreeg enkele minuten later een voorsprong aangeboden in geschenkverpakking, na een onoordeelkundige terugspeelbal, onderschept door een plaatselijke aanvaller. 1-0 na 52 minuten. Meteen het sein voor de onzen om nog een tandje bij te steken, en Vlierkouter kwam er nu helemaal niet meer aan te pas. Minuut 66 : opgelegde kans voor Tjorven : naast ! Minuut 67 : penalty, door de Pros te zwak op de doelman getrapt. Minuut 68 : Nick besluit van dichtbij op de keeper. Niet te geloven hoeveel kansen wij dit seizoen nodig hebben om een doelpuntje te scoren. De bezoekende supporters begonnen al te wanhopen, tot Kenny Viette een kwartier voor tijd plots een persoonlijke actie opzette, besloten met een strak schot in de verste benedenhoek. Vijf minuten later heeft Tjorven Scholliers de winning goal aan de voet, wanneer hij na een knappe actie alleen voor doel komt, maar hij struikelt op het moment dat hij wil afdrukken. Die winning goal komt er uiteindelijk toch wanneer de ingevallen Thomas Van Der Stockt met een schitterende doorsteekpas Kenny Viette voor doel afzondert, die beheerst zijn tweede doelpunt van de dag aantekent. Eindstand 1-2.
Vandaag waren we veruit de beste ploeg op het terrein, maar ons schrijnend gebrek aan trefkracht zorgde er voor dat we uiteindelijk tot de absolute slotfase moesten wachten om de scheve situatie recht te zetten.
Volgende week mogen we een weekje rusten, de week daarna spelen we eindelijk nog eens een thuismatch, tegen staartploeg Fina uit Temse. Supporters op post !

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Birger Roels, Kristof Malfliet, Nicolas Van Der Stockt (58’ Thomas Christaens), Nick Waterschoot,  Thomas Van Herpe, Glenn Huyck,  Tjorven Scholliers, Timothy Buyle,  Kenny Viette en Victor Geenen (46’ Thomas Van Der Stockt) .


 Doelpunten:  74’ Kenny Viette ,  84’ Kenny Viette


Gele kaarten : Timothy Buyle,  Thomas Van Herpe


Rode Kaarten : -


Man van de match : Kenny Viette
 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.