Wedstrijd


03/02/2018     14:30

RS Bosdorp

AVC DE VLASBLOEM

0

5Verslag


Een sombere zaterdag begin februari. Vandaag gaan we op bezoek bij de hekkensluiter van de reeks het puntenloze RS Bosdorp uit Stekene. Voor deze match zijn er ondanks de vele afzeggingen toch nog 12 spelers opgedaagd. Onze coach start ook in de basis en op de bank zitten Nick Saerens en Nicolas Van der Stockt. Net voor de rust komt nog Kristoff Malfliet aansluiten.

Het is klokslag 14u29 als scheidsrechter Marc De Wilde onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit.  We zetten onze tegenstander onmiddellijk vast op eigen helft en na 5 minuten krijgen we een vrije trap. Tjorven Scholliers krult de bal richting winkelhaak doch de bezoekend doelman pareert de bal in hoekschop. Enkele minuten later speelt Tjorven Scholliers terug op onze doelman Philip Govaert, die vandaag Jelle komt depaneren. Net op het ogenblik dat de Fille de bal wil wegtrappen wipt deze omhoog over zijn voet en belandt hij ten eenieders verbazing in doel. Het staat 1-0 voor de thuisploeg. We reageren gevat en na 11 minuten gaat een schot van Victor Geenen  net naast. We blijven het doel van onze tegenstander verder bestoken en na 15 minuten plaatst Thomas Christiaens de bal netjes naast de paal in doel en de bordjes staan weer gelijk 1-1. We gaan verder op onze elan en na 24 minuten wordt Thomas Van der Stockt neergetrokken in de backlijn. Geen twijfel mogelijk en de scheidsrechter fluit penalty. Tjorven Scholliers zet deze feilloos om en we komen op voorsprong 1-2. We blijven domineren en na een goed half uur gaat een bal van Steven Aerts maar net over. Een minuut later onze wekelijkse bal op de lat. Het is Kenny Viette die de bal in één tijd op de slof neemt en pech kent. Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft draait uitblinker Thomas Van der Stockt zich knap vrij en knalt hij de 1-3 op het scorebord. Enkele minuten later fluit scheidsrechter Marc De Wilde de rust.

Na de koffie komt Nick Saerens in de ploeg voor Birger Roels. De match begint al snel te verwateren en er zijn nog amper kansen te noteren. In de 52e minuut een kans voor Victor Geenen naast en wat later trapt Kenny Viette een mogelijkheid over het doel. Onze tegenstander verliest ondertussen een spelers na een duel met Nik Waterschoot en moet met zijn tienen verder. Na 60 minuten gaan Maarten Waegeman en Steven Aerts naar de kant. In hun plaats komen Nicolas Van der Stockt en Kristoff Malfliet. De slordigheden stapelen zich verder op en na een zoveelste balverlies komt een Bosdorpenaar alleen voor onze doelman Philip Govaert. Hij laat de Fille geen kans en na 70 minuten staat het 2-3. Gelukkig voor ons kan Tjorven Scholliers met zijn tweede van de namiddag in de 82e minuut de kloof terug uitdiepen tot 2-4. De match kabbelt nu rustig verder en na goed 90 minuten fluit scheidsrechter Marc De Wilde de match ten einde.

Na een degelijke eerste helft volgde weer een ontzettend zwakke tweede helft tegen 10 tegenstanders. Uiteindelijk werden gelukkig de 3 punten mee naar huis genomen.

Volgende week spelen we de derby uit tegen FC Vlierkouter uit Hamme.

 

Ploegopstelling: Philip Govaert, Birger Roels (46’ Nick Saerens), Maarten Waegeman(60’ Nicolas Van der Stockt),  Tjorven Scholliers, Steven Aerts (60’Kristoff Malfliet), Thomas Christiaens,, Nik Waterschoot,  Niels Audenaert, Victor Geenen, Thomas Van der Stockt en Kenny Viette. Doelpunten:  15’ Thomas Christiaens; 24’(pen) en 82’  Tjorven Scholliers; 40’ Thomas Van der Stockt


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Thomas Van der Stockt

 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.