Wedstrijd


06/01/2018     14:30

FC Puivelde

AVC DE VLASBLOEM

3

0Verslag


Een zwaar bewolkte kille zaterdag begin januari. Aan alle lezers vooreerst een gezond en gelukvol 2018. Vandaag beginnen we het nieuwe jaar met de verplaatsing naar Puivelde. Voor deze match werden scherp 11 min of meer gezonde spelers en één zieke bereid gevonden om ons aan een eerste overwinning in 2018 te helpen. Werkomstandigheden zorgden ervoor dat ook onze coach Steven Aerts niet aanwezig kon zijn. Op de bank startte dan ook de licht grieperige Glenn Huyck.

Het is precies 14u27 als scheidsrechter Kris Speelman onder een donkere hemel de match in gang fluit.  Het is de thuisploeg die het balbezit opeist in de beginfase. Na 6 minuten wordt Nick Saerens vrijgespeeld en zijn schot wordt gekeerd door de thuisdoelman die een belangrijke rol zal gaan spelen. Na 10 minuten krijgen we een eerste waarschuwing en dient onze doelman Jelle Heirman goed plat te gaan op een schot van een Puiveldse aanvaller. Wat later krijgt Nik Waterschoot de gele kaart voor een late tackel. In de 14e minuut kennen we pech als Nik Waterschoot een vrije trap met het hoofd op de lat buffelt. Het sein voor de onzen om het doel van Puivelde te belegeren. In de 20e minuut moet de thuisdoelman zich weer onderscheiden op een schot van Thomas Van Herpe. Op de tegenaanval moet ook onze doelman zich onderscheiden en redt hij een schot van een Puiveldenaar. De match kan nu alle kanten uit. In de 25e minuut kan Nik Waterschoot slechts half ontzetten en de bal kaprioleert in de voeten van een Puiveldenaar. Deze trapt op doel en de bal wijkt af op de voet van Maarten Waegeman in doel. Het staat 1-0 voor de thuisploeg. Onmiddellijk na deze tegenslag zetten we een mooie aanval op. Het grondscherend schot van Thomas Van Herpe gaat nipt naast.  We blijven druk zetten en in de 35e minuut wordt een knap schot van Tjorven Scholliers even knap uit de winkelhaak gehaald door de thuisdoelman. Amper een minuut later staat de thuisdoelman weer op de juiste plaats op een schot van Timothy Buyle. We blijven proberen maar opnieuw ziet Thomas Van Herpe zijn poging ongedaan maken door de doelman. Na goed 45 minuten fluit scheidsrechter Kris Speelman na een genietbare eerste helft de rust.

Na de koffie komt de zieke Glenn Huyck in de ploeg voor de kwetsuurgevoelige Dominique Inze. Hoe goed de eerste helft was hoe slecht zal  de tweede worden. We bakken en helemaal niets meer van. In de 65e minuut is er een voetreflex van onze doelman Jelle Heirman nodig om ons van een verdere achterstand te behoeden.  Met nog een kwartier te gaan noteren we het enige schot op doel van de onzen. De trap van Timothy Buyle gaat echter ver over. In de 78e minuut leiden we nog maar eens balverlies op het middenveld en onze verdediging staat uit positie. Hiervan profiteert een Puiveldenaar en alleen voor doel laat hij onze doelman Jelle Heirman geen schijn van een kans.  Met nog 5 minuten te gaan krijgt nu ook Thomas Van Herpe de gele kaart. In de allerlaatste minuut van de match die er al lang geen meer is krijgt een Puiveldenaar de vrije toegang en trapt hij de zware 3-0 cijfers op het scorebord. Na maar net afgetrapt of scheidsrechter Kris Speelman maakt een einde aan onze leidensweg.

Vandaag was het duidelijk dat de eindejaarsfeesten voor enkelen onder ons nog niet waren verteerd. Na een degelijke eerste helft volgde er een draak van een tweede helft waarin we geen kans meer konden bijeenvoetballen.

Ondanks het feit dan we 30 aangesloten spelers hebben zijn er slecht 12 komen spelen. Misschien moeten wij bij het Walivo bestuur een vraag indienen om 40 spelers te mogen aansluiten.

Na deze nederlaag zakken we naar de middenmoot van het klassement. Veel tijd om de wonden te likken hebben we niet want volgende week spelen we thuis de 1/8 finale van de beker tegen het immer moeilijk te bekampen Katasvilla uit Sint Niklaas.

Supporters op post!!!!!

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Dominique Inzé (46’ Glenn Huyck), Maarten Waegeman, Birger Roels, Nik Waterschoot, Nick Saerens, Thomas Christiaens,  Tjorven Scholliers, Jan Van Heck, Timothy Buyle en Thomas Van Herpe .

 Doelpunten:  -


Gele kaarten : Nik Waterschoot en Thomas Van Herpe


Rode Kaarten : -


Man van de match : Maarten Waegeman

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.