Wedstrijd


01/12/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

FC Puivelde

2

0Verslag


Een regendag begin december. Vandaag spelen we thuis tegen KFC Puivelde uit Puivelde Sint Niklaas. Voor deze wedstrijd werden 14 spelers geselecteerd. Op de bank starten Victor Geenen, Glenn Huyck en Nik Waterschoot.

Het is precies 14u30 als onder een zwaar bewolkte hemel de scheidsrechter de match in gang fluit. Het begin is aarzelend voor beide ploegen. Na 6 minuten krijgt Thomas Van der Stockt na een hoekschop een vrije kopkans doch hij mikt naast. Puivelde staat stevig te verdedigen en we komen maar moeilijk aan een kans. Een kwartier ver zet Tjorven Scholliers zich door en het trekt de bal voor doel. De inlopende Joris Claerhout mikt echter naast. Op halfuur komt nu ook Puivelde een eerste keer gevaarlijk opzetten met een gevaarlijk schot over het doel. De wedstrijd blijft gesloten tot aan de rust met enkel nog een schot over doel te noteren van Puivelde. Tussendoor loopt Joris Claerhout na een iets te drieste tackel op een gele kaart. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust na een matige eerste helft met weinig opwindend doelgevaar.

Na de rust komen dezelfde elftallen in het veld. De match blijft op slot en na 55 minuten komt Victor Geenen in de ploeg voor Nicolas Van der Stockt en tien minuten later wordt Thomas Christiaens vervangen door Glenn Huyck. We worden nu stilaan de betere ploeg en na 68 minuten lost de bezoekende doelman de bal. In de kluts trapt Thomas Van der Stockt op een Puiveldse verdediger tot uiteindelijk de bal bij Glenn Huyck terechtkomt die een center precies op het hoofd van Victor Geenen laat terechtkomen. Victor knikt de bal mooi in doel en we leiden met 1-0. Joris Claerhout komt nu goed weg als hij een Puiveldenaar nogal stevig tegen de grond werkt en slechts een uitbrander van de scheidsrechter krijgt. Er komen nu stilaan toch meer en meer kansen voor de onzen. Met nog 20 minuten te gaan wordt Joris Claerhout vervangen door Nik Waterschoot. Enkele minuten later wordt Thomas Van der Stockt afgezonderd voor doel gebracht hij mikt echter naast het doel. En nog wat  later mag ook Stijn Quintelier dit overdoen maar zijn schot wordt door de bezoekende doelman in corner gewerkt. Deze corner wordt door Nik Waterschoot keihard op de bezoekende doelman gekopt en al vallend schept Nik de bal heerlijk in doel. We leiden na 79 minuten met 2-0. De laatste tien minuten beperken we ons tot het verdedigen van onze voor sprong en na goed 92 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

Na een moeizame start hebben we langzaam maar zeker de match in handen genomen en waren het onze invallers die het verschil konden maken. Deze overwinning brengt ons in de top 3 van het klassement. Volgende week echter wacht ons de topper tegen de 2e uit het klassement, uittredend kampioen VKW 70 uit Sint Niklaas. Supporters op post.

 

Ploegopstelling: Birger Roels, Maarten Waegeman, Thomas Christiaens(65’Glenn Huyck), Kristoff Malfliet, Nicolas Van der Stockt(55’ Victor Geenen), Joris Claerhout(70’ Nik Waterschoot), Laurens Veldeman, Tjorven Scholliers, Stijn Quintelier, Jorn Audenaert en Thomas Van der Stockt.


 Doelpunten:  68’ Victor Geenen; 79’ Nik Waterschoot


Gele kaarten : Joris Claerhout


Rode Kaarten : -


Man van de match : Victor Geenen en Maarten Waegeman

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.